NA24.no

Odd Reitan gründer av REMA 1000
Odd Reitan gründer av REMA 1000 Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Rema-Reitan håver inn

Sist oppdatert:
Trønderfamiliens matimperium fortsetter å spise andeler.

Ole Robert Reitan og resten av Rema 1000-gjengen gjør det svært bra om dagen. Nye tall Finansavisen har hentet inn, viser at Rema 1000 vokser mest for andre året på rad. Matkjeden har nå en markedsandel på sterke 20 prosent, viser tall fra analyseselskapet Nielsen.

I 2009 steg Remas markedsandel med 1,6 prosentpoeng, av totalmarkedet på 134,2 milliarder kroner. Remas andel av omsetningen i den norske matbutikkmarkedet var altså 26,84 milliarder kroner.

Andre taper
Nielsen-undersøkelsen viser at alle andre taper andeler. Ica tapte 0,7 prosent til 15,7 prosent, mens Coop tapte bare 0,1 prosent til 24 prosent. Norgesgruppen steg 0,2 prosent og var for første gang over 40 prosent.

Ole Robert Reitan sier at de er manisk opptatt av prissammenligninger i selskapet hans.

- Det fører ofte til voldsom konkurranse på akkurat de varene som blir målt. Men det er viktig med prisundersøkelser for det stresser hele bransjen. Vi er manisk opptatt av å vinne prisundersøkelser. Det holder oss på tå hev, sier Reitan til Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere