NA24.no

Illustrasjonsfoto: Odd Reitan ankommer til sentralbanksjefens Øystein Olsen årstale i Norges Bank.
Illustrasjonsfoto: Odd Reitan ankommer til sentralbanksjefens Øystein Olsen årstale i Norges Bank. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Rema-Reitan tiltalt for skattejuks

Sist oppdatert:
Spansk statsadvokat har tiltalt Odd Reitan for to ulike overtredelser.

Omstendighetene rundt Odd Reitans kjøp av en enorm luksuseiendom i Marbella i 2004 hjemsøker ennå matmilliardæren. Det skriver Dagbladet mandag.

Reitan har i flere år vært mistenkt for å ha skjult den virkelige kjøpesummen og seinere manglende eiendomsskatt, og nå er etterforskningen avsluttet.

Det særskilte statsadvokatembetet mot korrupsjon og organisert kriminalitet i Marbella har 9. mars tatt ut tiltale mot i alt ti personer for store skatteunndragelser, deriblant Reitan.

- Vi har tiltalt herr Reitan for to ulike overtredelser, i alt fem lovbrudd, og ber retten om å idømme ham elleve års fengsel, sier en jurist ved statsadvokatembetet til Dagbladet.

I tillegg til påstanden om høy fengselsstraff, ber påtalemyndigheten om at Reitan ilegges bøter på 1 705 000 euro (ca. 14,6 millioner kroner). På toppen av dette kommer selve skattekravene pluss forsinkelsesrenter.

Reitan avviser anklagene overfor Dagbladet og sier via sin pressesjef at han har handlet i god tro.

Odd Reitan har tjent gode penger på Rema-butikkene og annen forretningsdrift. Ifølge adressa.no er Odd Reitan nummer 290 på Forbes liste over verdens rikeste men en estimert formue på over 40 milliarder kroner (5,2 milliarder dollar).

Fakta om Odd Reitan (kilde Wikipedia):

Odd Reitan (født 11. september 1951 i Trondheim) er en norsk forretningsmann og gründer som er mest kjent for å ha startet butikkkjeden Rema 1000.

Odd Reitan kaller seg «colonialmajor». Det innebærer at han er adm.dir. og styreleder for morselskapet Reitangruppen AS, og styreformann for alle forretningsområdene. Odd Reitan har vært kjøpmann hele livet. Han har utdannelse fra Norsk Kjøpmannsinstitutt (nå Norges Varehandelshøyskole), og etter eksamen åpnet han sin første forretning i 1972.

Odd Reitan er far til Magnus Reitan og Ole Robert Reitan.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere