NA24.no

Rema selger for mye

Sist oppdatert:
Danskene strømmer til Rema-butikkene i så stort omfang at de, overraskende nok, må stenge!

Av og til kan det skape problemer å være for populær. Det sliter Rema 1000 med i Danmark for tiden.

NA24 - din næringslivsavis

Handleglade dansker på jakt etter lave priser legger nå igjen så mye penger i Reitan-familiens danske Rema-butikker at butikkene tvinges til å stenge.

Vel å merke gjelder dette bare om søndagen, men hele 48 butikker mister nå retten til å ha søndagsåpent fordi de hadde for stor omsetning i 2008.

Strenge regler
Årsaken er de danske reglene som legger en klar begrensning på hvor stor omsetning butikkene kan ha på søndagene.

Over hele Danmark har over 100 butikker måtte stenge, fordi omsetningen i fjor var på over 29,8 millioner danske kroner.

Verst har dette forbudet gått over Rema 1000, som nå bare kan ha 45 av sine 175 butikker åpne om søndagene. Rema 1000 opplevde en omsetningsvekst i Danmark på 16 prosent i 2008, og lukkebegrensningene ergrer Henrik Burkal, ifølge den danske avisen Jyllands Posten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Vil ha «Brustad-bu»
Rema 1000 ønsker nå en oppmykning av lovverket, og vil at det skal være butikkenes størrelse, og ikke omsetningen, som skal avgjøre åpningstidene. Man ønsker seg altså nærmest en dansk versjon av «Brustad-bua».

Det er slett ikke bare Rema som sliter med for høy søndagsomsetning, også andre lavpriskjeder som Netto, Kiwi og Fakta har måtte stenge butikker på grunn av handleglade dansker.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere