*Nettavisen* Økonomi.

Remi og hunden Gråtass har fått leilighet

Remi og hunden Gråtass har fått tak over hodet. Foto: ta.no

- Det var fantastisk å dusje i går kveld, sier Remi.

(TA):Bjørn Kjetil Edvartsen jobber på Eidanger og kjører over Vallermyrene flere ganger hver dag. I går hentet han Remi Reiersen og den blinde hunden Gråtass og kjørte dem til en leilighet på Osebakken i Porsgrunn, skriver Telemarksavisa.

LES OGSÅ: Nekter å avlive hunden - bor heller i telt

- Jeg har tenkt på dette lenge og når ikke kommunen stiller opp får noen andre gjøre det, sier Edvartsen.

Han syns det er svakt at det eneste boligtilbudet som tilbys er en plass på Natthjemmet hvor det ikke er tillatt å ha med hund. Dette har gjort at Remi i stedet har valgt å overnatte i telt sammen med hunden Gråtass, som er blind på det ene øyet og har gikt i potene.

- Det er jævlig dårlig rett og slett, fortsetter Edvartsen. Den gode hjelperen eier ikke boligen selv, men har via kontakter skaffet stedet med stue, to soverom og kjøkken.

- Det er en forholdsvis enkel plass, men det må være bedre å sove her enn i et telt ute om vinteren, sier han. Porsgrunnsmannen forteller at stedet ligger sentralt til offentlige tilbud i sentrum.

TAKKNEMLIG

- Det var fantastisk å dusje i går kveld, sier Reiersen. Nå har han eget bad og torsdag formiddag var det godt og varmt i stua.

Foreløpig er leiligheten spartansk utstyrt med en luftmadrass på golvet i stua, men i løpet av dagen skal Bjørn Kjetil og samboeren kjøre rundt og hente møbler og annet ustyr. Dette er ting som er samlet inn fra frivillige på Facebook.

LES OGSÅ: Hele Norge vil hjelpe Remi og den blinde hunden hans

- Vi kan velge mellom flere sofaer. Skrot-Tor har gitt bort en seng og vi får også dyner og annet utstyr, forteller Edvartsen.

Hovedpersonen selv er glad for at tilværelsen som uteligger nå er over.

- Ja, jeg er utrolig takknemlig for all hjelp, sier Remi.

HÆRVERK I TELTET

Like fornøyd var han ikke da han skulle hente tingene sine i teltet torsdag morgen. Der hadde noen vært inne og helt alt utover og ødelagt flere elektriske gjenstander.

- Det er utrolig kjedelig, men jeg får prøve å reparere det som kan fikses. Han vet ikke hvem som kan stå bak hæverket. Nå er han mest opptatt av å få seg en jobb.

- Jeg kan gjøre alt fra å lempe kasser på Kiwi til å male, avslutter Reiersen og smiler fornøyd.

Les flere nyheter fra ta.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag