NA24.no

Renovasjonssjefen i Oslo går av


TRØBBEL: Etter at Oslo kommune byttet leverandør av tømming av søppel har avfallet hopet seg opp i byen. Mandag meldte partiet Rødt i Oslo at de fremmer mistillitsforlsag mot miljøbyråd Lan Marie Berg dersom avtale med selskapet ikke heves. Senere samme dag kom meldingen om at renovasjonssjef i Oslo, Pål Sommernes, går av. 
TRØBBEL: Etter at Oslo kommune byttet leverandør av tømming av søppel har avfallet hopet seg opp i byen. Mandag meldte partiet Rødt i Oslo at de fremmer mistillitsforlsag mot miljøbyråd Lan Marie Berg dersom avtale med selskapet ikke heves. Senere samme dag kom meldingen om at renovasjonssjef i Oslo, Pål Sommernes, går av.  Foto: Montasje: Nettavisen
Sist oppdatert:
Direktør Pål Sommernes i Renovasjonsetaten i Oslo kommune går av. Meldingen kommer samme dag som Rødt varslet et mistillitsforslag mot byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

– Jeg har etter initiativ fra byråden og etter dialog med Byrådsavdeling for miljø og samferdsel, kommet fram til at det beste for Oslo kommune og Renovasjonsetaten, er at jeg trekker meg som direktør, sier Sommernes i en pressemelding.

Bakgrunn: Rødt varsler mistillit etter søppelkaos i Oslo

– Det er viktig for meg å raskt få gjenopprettet tilliten til avfallsinnhentingen hos innbyggerne i Oslo, sier byråd Lan Marie Berg Nguyen Berg.

– For å få kontroll på avfallsinnhentingen er det nødvendig med nye krefter. Jeg har derfor valgt å sette inn en av våre mest erfarne ledere, nåværende kommunaldirektør i Byrådsavdeling for finans, Arild Sundberg, i stillingen, fortsetter hun.

– Det hjelper ikke så mye om etatslederen går av hvis Veireno-kontrakten går videre, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes på en pressekonferanse om søppel-saken. Rødt har varslet mistillit mot miljøbyråden dersom kontrakten med Veireno ikke oppheves.

Her kan du se pressekonferansen til Rødt!

De ansatte fikk beskjed om Sommernes' avgjørelse på et allmøte mandag, etter det Aftenposten erfarer.

Sundberg konstitueres som ny direktør med virkning fra tirsdag. Pål A. Sommernes vil få andre oppgaver i kommunen. (©NTB)

Saken oppdateres!

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere