NA24.no

Rente på over 12 prosent

Sist oppdatert:
Fairstar låner 150 millioner til skyhøy rente.

Tungløftselskapet Fairstar Heavy Transport har fått fulltegnet obligasjonslånet på 150 millioner kroner. Det opplyser selskapet i en børsmelding.

NA24 - din næringslivsavis

Det var DnB Nor Markets som var tilrettelegger for plasseringen.

Obligasjonene skal betales tilbake over 18 måneder fra utstedelsesdato og er priset til en kupong på 3 måneder Nibor pluss 600 basispoeng. Det betyr at med gjeldende Nibor på 6,32 vil Fairstar betale en rente på 12,32 prosent. Obligasjonene vil bli notert på Oslo Børs’ Alternative Bond Market.

Selv om Fairstar betaler et solid rentepåslag er de svært fornøyd med å ha sikret finansieringen. Penger er blitt en ettertraktet ressurs etter det stadig blir tøffere for selskapene å skaffe finansiering. Tørken i kredittmarkedet gjør at investorene ikke er like villige til å bli med på nye prosjekter.

Finansdirektør Cristijn Sarvaas i Fairstar mener at kontantstrømmen skipene vil sørge for at de kan både betale tilbake lånet innen tiden og at de snart kan begynne å betale utbytte til aksjonærene.

Fairstar har to tungløftskip. «Fjord» er ferdig konvertert og i oppdrag, mens det andre skipet med navnet «Fjell» er under konvertering. Selskapet tar opp lånet for å sikre finansieringen av byggingen av «Fjell».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere