NA24.no

Rentefri børsdag

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs brydde seg ikke om rentespranget fra Norges Bank. Børsfesten bare fortsatte.

Oktober ble en festmåned for investorene på Oslo Børs som steg 8,4 prosent og ble slett ikke like skummel som markedet hadde ventet. November begynte bra og hovedindeksen steg 0,66 prosent til 405,36 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Norges Bank satte opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 3,25 prosent, men som vanlig bryr ikke børsen seg om at det blir dyrere å låne penger. Selv om Norges Bank endrer tonen noe og signaliserer videre renteoppgang, var ikke dette nok til å skremme de lettskremte.

Olje på tur
Oljeaksjene var sterke hele dagen, etter at oljeprisen hentet seg inn etter to dager med massivt fall. Norsk Hydro ble løftet 1,50 prosent til 152,50 kroner og var den mest omsatte aksjen på Oslo Børs. Totalt skiftet verdier for 1,4 milliarder kroner eiere i Hydro denne dagen. Statoil steg 1,36 prosent til 167,50 kroner.

DNO var i oktober den mest populære aksjen blant nettmeglernes kunder og aksjen var også populær den første dagen i november. Aksjen la på seg 5,50 prosent til 11,50 kroner.

Oljeserviceaksjene var også i skuddet etter at oljeprisen tok seg inn igjen. Prosafe steg 3,95 prosent til 434,50 kroner, mens Fred. Olsen Energy klatret 2,13 prosent til 288 kroner. Seadrill ble løftet 1,62 prosent til 94,20 kroner. Acergy ble løftet 1,48 prosent til 120 kroner og Subsea 7 steg 2,53 prosent til 121,50 kroner.

Storebrand la på seg
Høye kostnader rammet resultatet i Storebrand, men markedet så ikke ut til å reagere på tallene fra selskapet. Konsernresultat før skattekostnad endte på 313,7 millioner kroner mot 318,3 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet å lande på 324 millioner kroner, viser tall fra TDN Finans.

Hovedtallene kom inn under forventningene, men det er ikke noe å bekymre seg for, ifølge Duncan Russell i Fox-Pitt Kelton.

Omsetningen økte i tredje kvartal til 8,4 milliarder kroner fra 7,1 milliarder kroner sammenlignet med samme periode året før.

- Den gode utviklingen i Storebrand fortsetter. Vi lykkes godt i salget av tjenestepensjon og det er sterk kundevekst i banken. Kapitalforvaltning har en gledelig resultatutvikling og vi er i rute i relanseringen av skadeforsikring, sier konsernsjef Idar Kreutzer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere