NA24.no

Renten faller videre

Sist oppdatert:
Små utslag i norske pengemarkedsrenter.

Den norske tremåneders pengemarkedsrenten faller videre nedover, om enn i små skritt.

NA24 - din næringslivsavis

Markedsrenten faller
Onsdag ble tremåneders Nibor, som er renten bankene krever for å låne fra hverandre, fikset til 6,48 prosent. Det er 8 basispunkter ned fra tirsdag. I går falt pengemarkedsrenten 31 basispunkter.

Norges Bank har den siste måneden kuttet styringsrenten med 100 basispunkter til 4,75 prosent, men etter dette har pengemarkedsrenten ikke vist store tegn til å svekke seg. Denne uken har det altså løsnet litt med en nedgang på 39 basispunkter. Norske pengemarkedsrenter ligger nå 170 basispunkter over styringsrenten på 4,75 prosent, fremdeles skyhøyt over det normale.

Renten ned
Internasjonalt peker også pengemarkedsrenten ned. For 18. gang på rad har tremåneders Libor (London interbank offered rate) falt, og onsdagens slutning viser et fall på 20 basispunkter til 2,51 prosent. Sentralbankene har sørget for en bred tilgang av dollar til bankene. Gjennom koordinerte tiltak har dette medført at den dollarbaserte Libor-renten har kommet seg betydelig ned. Klare rentekutt i USA, Europa og Asia har også bidratt til rentefallet.

Den høyeste slutningen på Libor kom 10.oktober, da den var på 4,82 prosent. Libor-renten er fremdeles 171 basispunkter over den amerikanske sentralbankens styringsrente. Snittet på pengemarkedsrenten i de fem årene før kredittkrisen begynte i august 2007 var på 22 basispunkter over Fed-renten, ifølge Bloomberg News.

Torsdag avholder sentralbankene i Storbritannia og eurosonen nye rentemøter, og det er ventet at hver av dem kutter styringsrenten med 0,5 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere