NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix/Montasje)

Renten på vei ned

Sist oppdatert:
Pengemarkedsrenten er på vei nedover.

Den norske tremåneders pengemarkedsrenten har tatt et steg nedover igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Markedsrenten faller
Onsdag ble tremåneders Nibor, som er renten bankene krever for å låne fra hverandre, fikset til 5,52 prosent. Det er 31 basispunkter ned fra tirsdag. I går falt pengemarkedsrenten 34 basispunkter. Dermed er pengemarkedsrenten på det laveste nivået siden september i fjor.

Norske pengemarkedsrenter ligger nå 77 basispunkter over styringsrenten på 4,75 prosent.

Betydelige rentekutt
- Nedgangen i renten skyldes dels at markedet nå priser inn betydelige rentekutt, særlig etter at svenskene fremskyndet rentemøtet, mener seniorøkononom Kyrre Aamdal i DnB Nor Markets.

Mandag annonserte den svenske sentralbanken at den ville avholde rentemøte 3. desember i stedet for den 16. desember og at rentebeslutningen offentliggjøres torsdag morgen. Også Den europeiske sentralbanken og Storbritannias sentralbank har rentemøter torsdag. Og det er forventet kraftig kost fra sentralbankene.

Økte forventninger
- Fremskyndelsen av rentemøtet i Sverige bidro til forventninger om større rentekutt. I markedene er det spekulasjoner om at fremskyndelsen er et ledd i en koordinering av kraftige rentekutt. Markedene priser inn om lag 1 prosentpoeng rentesenking fra Riksbanken og BoE, om lag 0,75 prosentpoeng fra ESB på møtene denne uken, og ytterligere rentereduksjoner ved senere møter, skriver DnB Nor-økonomen i et notat.

Norges Bank avholder sitt neste rentemøte 17. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere