*Nettavisen* Økonomi.

Rentene stuper

De norske pengemarkedsrentene faller kraftig i dag.

Etter flere dager hvor pengemarkedsrentene i Norge har trosset fallet utenlands, faller nå også norske pengemarkedsrenter.

NA24 - din næringslivsavis

Nibor, tremåneders pengerente, faller i dag kraftig. Fiksingen, den daglige fastsettelsen av renten, viser en rentenedgang på 0,52 prosentpoeng eller 52 basispunkter. Dermed er tremånedersrenten nå på 6,61 prosent - ned fra 7,13 prosent i går.

Omsider fall
Etter redningspakken kom på plass var det ventet at pengemarkedsrentene ville reagere positivt. Imidlertid varte ikke lysningen veldig lenge, og tidligere i uken var renten oppe igjen på svært høye nivåer. Nå ser vi imidlertid et kraftig rentefall.

I tillegg til tremånedersrenten faller også de andre rentene. Månedsrenten faller med 0,48 prosentpoeng, seksmånedersrenten faller med 0,67 prosentpoeng, nimånedersrenten faller med 0,48 prosentpoeng og 12-månedersrenten faller med 0,46 prosentpoeng.

Fall også ute
Det er ikke bare i Norge det virker å løsne litt på rentene. Også tremåneders dollar Libor faller videre. Dette er renten for dollarlån i tre måneder, og renten her er nå 3,51625 prosent - ned fra 3,535 prosent i går.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.