NA24.no

Rentene stuper

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
To dager før rentedommen kommer faller rentene kraftig. Boliglånsrenten kan komme på totallet før sommeren.

Den viktige tremåneders pengemarkedsrenten faller i dag med 0,23 prosentpoeng til 3,33 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Dette fallet kommer i tillegg til et fall på 0,21 prosentpoeng fredag, og dermed har pengemarkedsrenten falt nær 0,50 prosentpoeng på kun to dager.

- Forventer mye av Gjedrem
- Det kan se ut som om markedet nå forventer et rentekutt fra Norges Bank på minst 50 basispunkter, og at man har åpnet for at det kan bli mer enn dette, sier Camilla Viland, analytiker i DnB Nor Markets, til NA24.

- I dag trekker renten noe ned på grunn av bevegelsene i amerikanske renter, men fallet på fredag kom i all hovedsak på grunn av forventningene om rentekutt fra Norges Bank, fortsetter Viland.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Pengemarkedsrenten ligger nå bare 0,33 prosentpoeng over styringsrenten til Norges Bank. Normalt sett vil denne renten ligge mellom 0,8 og 1 prosentpoeng over styringsrenten, og dermed indikerer dette at markedsaktørene tror på en styringsrente på enten 2,5 eller 2,25 prosent etter onsdagens rentemøte.

Boliglånsrente på 2-tallet
Forventningene fremover tyder på kraftige rentekutt. I markedet spår aktørene en pengemarkedsrente på like over 2 prosent i sommer, noe som vil innebære en styringsrente på mellom 1,25 og 1,50 prosent. Det vil sannsynligvis medføre boliglånsrente på 2-tallet.

Blant dem som tror Norges Bank kutter renten kraftig fremover er Nordea Markets. I en fersk oppdatering mandag, skriver seniorøkonom Erik Bruce at kronekursutviklingen vil være med på å senke renten kraftig fremover. Kanskje allerede onsdag.

- Kronen er entydig sterkere enn ventet og det er derfor en klar mulighet for at Norges Bank kutter med 75 basispunkter (på onsdag, red.anm.), skriver Bruce i oppdateringen.

- Vi har imidlertid en relativt kortvarig periode med sterkere enn ventet krone. Fram til 15. januar var kronen svakere enn ventet, og et par uker med sterkere kurs enn ventet er antagelig ikke nok. Derfor venter vi et kutt på 50 basispunkter på februarmøtet, skriver Bruce videre.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over17.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere