NA24.no

Rentenedtur i USA

Sist oppdatert:
Stigende obligasjonsrenter truer aksjemarkedet.

Den kjente industriindeksen Dow Jones blir sendt ned 0,25 prosent til 13.390,74 poeng ved åpningen onsdag.

Teknologitunge Nasdaq faller 0,40 prosent til 2.561,86 poeng. Den brede S&P 500-indeksen følger med ned og faller 0,35 prosent til 1.503,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

I forrige uke satte stigende renter på statsobligasjoner en støkk i aksjemarkedet. Faren for at aksjer ble mindre attraktive siden alternative investeringer gir økende avkastning sendte de globale børsene rett ned.

Tirsdag ettermiddag har renten på de tiårige statsobligasjonene steget til 5,21 prosent fra 5,16 prosent sent mandag.

Flere spekulerer nå i at et forventet rentekutt i USA ikke vil komme i denne omgang. Da inflasjonen falt til det nivået den amerikanske sentralbanken er komfortabel med, begynte flere i markedet å spekulere i at det kunne gå mot en rentenedgang i USA. I forrige uke økte flere land rentenivået og sammen med økte markedsrenter skremte det de globale aksjemarkedene.

Meglerhuset Lehman Brothers sparker i gang resultatsesongen for investeringsbankene. I løpet av de siste tre månedene sitter investeringsbanken igjen med 1,27 milliarder dollar i nettoresultat tilsvarende 2,21 dollar per aksje.

I samme periode året før hadde Lehman Brothers et resultat på 1 milliard dollar eller 1,69 dollar fordelt per aksje. Omsetningen økte til 5,51 milliarder dollar fra 4,41 milliarder i fjor.

Ifølge Thomson Financial ventet analytikerne et resultat på 1,88 dollar per aksje av en omsetning på 4,97 milliarder dollar. Det skriver Marketwatch.

Sviktende salg av blant annet kalkulatorer gjør at Texas Instruments reduserer det øvre sjiktet i sin veiledning for andre kvartalsresultatet. Markedet sender aksjekursen ned på Wall Street.

Fra den videreførte driften venter selskapet å legge frem et resultat per aksje på mellom 40 og 44 cents, mot 39 til 45 cents tidligere. Ledelsen i selskapet venter at omsetningen i andre kvartal vil ligge mellom 3,36 milliarder dollar og 3,51 milliarder dollar ned fra et intervall 3,32 milliarder dollar og 3,6 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere