NA24.no

Renterally i USA

Sist oppdatert:
Nye rentesignaler fra den amerikanske sentralbanken ga USA-børsene en rakett i baken tirsdag.

Den første delen av dagen lå USA-børsene nærmest flatt, men klokken 20.15 norsk tid kom det en ny rentemelding fra den amerikanske sentralbanken.

Aksjemarkedet blåste av rentehoppet på 0,25 prosentpoeng, og fokuserte i stedet på meldingen som fulgte med. Her var det signaler om at renteoppgangen snart er slutt.

Selv om signalene var tvetydige, sendte dette aksjemarkedet markant opp. For aksjekursene er en høy rente negativt, fordi det gjør det viktigste alternativet til aksjer - rentebærende papirer - mer fristende.

Rentefølsomme sektorer som finans og husbyggere bidrog til å trekke opp indeksene i dag.

Farmasigiganten Pfizer er kommet i fokus de siste par dagene. Etter at aksjen tidlig mandag falt til det laveste nivået siden 1990-tallet, meldte Pfizer om en kraftig økning i sitt kvartalsvise utbytte til aksjonærene.

Dette blir sett på som et signal om at selskapet er sikrere på utviklingen enn det investorene har vært. Aksjen endte i dag opp over 6 prosent. Fra selskapet annonserte økningen i utbyttet i går, er aksjen opp hele 10 prosent.

Farmasisektoren har utviklet seg dårlig i år, på usikkerhet rundt gigantsøksmål og dårlige utsikter til nye suksessprodukter.

Dagligvaregiganten Procter & Gamble steg 3 prosent etter å ha oppjustert sine utsikter for resultat og omsetning.

Bilprodusenten General Motors falt 3 prosent etter en ny nedustering av selskapets kredittverdighet fra Standard & Poor's.

Hewlett-Packard falt 3 prosent etter at selskapet ikke benyttet et analytikermøte til å heve sitt resultatestimat, noe mange hadde håpet på.

Det var små endringer i prisene på gull og olje i dag, etter at begge deler har steget kraftig de siste par ukene.

Dagens nøkkeltall
Dow Jones +0,52% til 10,823.72
Nasdaq +0,18% til 2,265.00
S&P 500 +0,56% til 1,267.43

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere