NA24.no

Renteskuffelse i USA

Sist oppdatert:
Et sterkt jobbmarked bidrar til å redusere sjansen for rentenedgang. Det skuffer Wall Street.

Aksjene på Wall Street faller etter at rentefrykten igjen er fremtredende.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,40 prosent til 12.430,94 poeng. Aksjene på den bredere indeksen S&P 500 er ned 0,48 prosent til 1.411,49 poeng. Teknologitunge Nasdaq er ned 0,76 prosent til 2.434,90 poeng.

Teknologiaksjene er under press etter at Motorola har sendt ut et resultatvarsel. Dell har dessuten blitt nedgradert i en ny analyse.

Motorola skuffer markedet med en nedgradering at sine forventninger for fjerde kvartal. Verdens nest største mobiltelefonprodusent sier at de venter et resultat per aksje på mellom 13 og 16 cents i fjerde kvartal. Omsetningen er ventet å lande på mellom 11,8 milliarder dollar og 12,1 milliarder dollar.

Mobilprodusenten innrømmer at dette er langt svakere enn hva de har kommunisert internt i begynnelsen av kvartalet. I snitt ventet analytikerne ifølge Thomson Financial at Motorola vil levere et resultat per aksje på 39 cents og en omsetning på 12 milliarder dollar.

IT-selskapene Dell og Intel har blitt nedgradert. Credit Suisse har i en ny analyse nedgradert Intel til underperform fra nøytral. Meglerhuset mener at den sterke produktlinjen Core 2 Duo allerede er priset inn i aksjekursen.

J.P. Morgan har satt anbefalingen til undervekt fra nøytral etter at de venter at Dell vil slite i 2007. Økt konkurranse og svak posisjon innen servermarkedet er begrunnelsen for nedgraderingen.

Tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at antallet nye arbeidsplasser utenfor jordbruket økte med 167.000 i desember. Dette er godt over hva som var forventet. Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News var det ventet at 100.000 nye stillinger skulle bli skapt i julemåneden.

Arbeidsledighetsraten holdt seg på lave 4,5 prosent. Dette var helt i tråd med det markedet hadde ventet. I løpet av ett år har ledighetsraten falt fra 4,9 prosent.

Signalene om en svak økonomi har fått enkelte til å spekulere i et rentekutt fra den amerikanske sentralbanken. Dagens jobbtall bidrar til å fjerne enkeltes håp om et rentekutt i USA. Dollaren styrker seg etter at tallene fra det amerikanske arbeidsdepartementet ble kjent. En dollar koster 6,36 kroner.

Det varme været bidrar sammen med veksten i oljelagrene i USA til å holde oljeprisen nede. Frontkontraktene på WTI-oljen koster 55,84 dollar ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere