NA24.no

Rentespådom senket oljen

Sist oppdatert:
Endelig tar Bernanke den svake dollaren på alvor.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen raste på antydninger om at den amerikanske sentralbanken ikke kommer til å fortsette å kutte renten som nakkepute for dollaren.

NA24 - din næringslivsavis

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York tirsdag kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 124,25 dollar fatet. Dette er en nedgang på 3,51 dollar eller 2,8 prosent, ifølge Bloomberg News.

Største fall på to uker
Dette er det største fallet i oljeprisen på to uker.

Det er antydninger om at sentralbanksjef Ben Bernanke ikke kommer til å fortsette å kutte renten som nakkepute for dollaren, som får prisen til å stupe.

Sentralbanksjefen uttalte at han er «oppmerksom» på den svake valutaen.

Dollaroffensiv
Også energi- og metallprisene falt etter uttalelser fra sentralbanken. Den svake dollaren har bidratt til skyhøye råvarepriser, særlig olje, i år.

- Endelig innser Bernanke at en svak dollar er et problem. Hvis stegene blir tatt for å styrke dollaren, så vil råvareprisene falle betraktelig mye mer. Det første som må gjøres for å støtte dollaren, er å stoppe å kutte renten, sier senior trader Phil Flynn i Alaron Trading Corp. i Chicago, til Bloomberg News.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere