NA24.no

(Scanpix)

Rentespenning i USA

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet venter på rentedommen til den amerikanske sentralbanken.

Wall Street ligger an til en positiv start på uken. Det indikerer handelen i futuresmarkedet i forkant at børsene i New York åpner.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren klatrer 0,66 prosent og får følge av S&P 500-futuren som klatrer opp 0,34 prosent. Dow Jones Indicative er opp forsiktige 0,14 prosent.

Aksjemarkedet venter spent på sentralbanksjefen Ben Bernanke i USA. Kontraktshandelen i Chicago priser inn en 92 prosent sjanse for at den amerikanske sentralbanken vil kutte styringsrenten etter sitt to dager lange rentemøte som avsluttes onsdag med 0,25 prosentpoeng. Dermed venter markedet at renten vil ligge på 4,5 prosent etter onsdagens kunngjøring. Samtidig viser handelen at det er 8 prosent sjanse for at rente vil kuttes med et halvt prosentpoeng til 4,25 prosent.

Spekulasjonene om at toppsjefen i Merrill Lynch kan komme til å forlate selskapet fikk aksjen til å stige rundt 8,5 prosent. Styreleder og konsernsjef Stanley O’Neal er i hardt vær etter at han skal ha tatt initiativ til oppkjøpssamtaler med banken Wachovia.

I løpet av helgen økte spekulasjonene om at O’Neal må gå og at toppsjefen for Merrill Lynch deleide hedgefond BlackRock, Laurence Fink, blir etterfølgeren. Styret i Merrill Lynch skal være svært misfornøyd med at O’Neal skal ha innledet samtalene uten at de er blitt informert.

Verizon Communications opplevde at resultatet i tredje kvartal falt med 34 prosent til 1,27 milliarder dollar fra 1,92 milliarder dollar. Høyere skattetrykk internasjonalt og økte kostnader i forbindelse med utskillelsen av linjene får deler av skylden for resultatnedgangen.

Fordelt per aksje ble resultatet 44 cents mot 66 cents i samme periode året før, men hvis en justerer for engangshendelser ville resultat per aksje havnet på 63 cents i tredje kvartal. Det er like over forventningene til analytikerne som hadde ventet 62 cents per aksje.

Omsetningen økte til 23,77 milliarder dollar fra 22,46 milliarder dollar.

Nedstengt produksjon i Mexicogolfen sender frontkontraktene på WTI-olje til over 93 dollar fatet. Aldri tidligere har oljeprisen vært så høy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere