NA24.no

Renteuro senker Wall Street

Sist oppdatert:
Avisartikkel skaper uro blant amerikanske investorer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag steg de amerikanske aksjene på forventninger om at sentralbanken vil sette ned den viktigste styringsmøte etter rentemøtet som avsluttes onsdag. Men en artikkel i Wall Street Journal som indikerer at sentralbanken er motvillig til å sette ned renten har satt en demper på kjøpelysten.

Industriindeksen Dow Jones faller med 0,26 prosent til 13.834,66 poeng. Den bredere S&P 500-indeksen snubler med 0,29 prosent til 1.536,47 poeng og teknologiaksjene på Nasdaq detter med 0,16 prosent til 2.812,97 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

- De amerikanske aksjene har snudd over natten i etterkant av Greg Ip-artikkelen i WSJ som siterer motvilligheten sentralbanken har mot avgjørelsen som er mellom et kutt på 0,25 prosent eller ingenting i det hele tatt. Det dempet Wall Streets optimisme til en viss grad etter den siste tids stigning på forventninger om noe mer finansielt smøremiddel fra sentralbanken, sier analytikerne hos Action Economics, ifølge MarketWatch.

Den siste tiden har aksjene steget markant på spekulasjoner om at sentralbanken vil kutte renten. Som en illustrasjon på dette har kontraktshandelen i Chicago priset inn en 92 prosent sjanse for at den amerikanske sentralbanken vil kutte styringsrenten etter sitt to dager lange rentemøte, som avsluttes onsdag, med 0,25 prosentpoeng. Dermed venter markedet at renten vil ligge på 4,5 prosent etter onsdagens kunngjøring. Samtidig viser handelen at det er 8 prosent sjanse for at rente vil kuttes med et halvt prosentpoeng til 4,25 prosent.

Av selskapene som har levert tall er Procter & Gamble marginalt bedre enn forventet etter at de rapporterte om en profittøkning i tredje kvartal på 14 prosent, men den videre guidingen om at energi- og råvareprisene vil presse marginene i det nåværende kvartalet skuffer markedet.

Selskapets driftresultat steg til 3,08 milliarder dollar, eller 92 cents per aksje, fra 2,7 milliarder dollar, eller 79 cents per aksje, i samme periode i fjor. Driftsinntektene steg med 7,5 prosent til 20,2 milliarder dollar.

Procters rival Colgate-Palmolive rapporterte om et driftsresultat på 420,1 millioner dollar, eller 77 cents per aksje, fra 344,1 millioner dollar, eller 63 cents per aksje, i samme periode i fjor. Fremgangen ble ledet av en global salgsvekst på 12 prosent.

Bankgiganten Merrill Lynch melder at de har fjernet toppsjefen Stan O`Neal, noe det også har vært spekulert i at de ville gjøre tidligere.

Boligprisene i de 20 største byene i USA falt med 4,4 prosent på ett år i snitt frem til og med august. Det viser prisindeksen Case-Shiller fra Standard & Poor's. Prisene I 10 byer falt med 5 prosent siden august 2006 og er den største nedgangen siden 1991. Hele 15 av 20 byer opplevde fall i boligprisene. Verst ut var Tampa der boligprisene falt med 10,1 prosent, mens bilbyen Detroit fulgte tett med et fall på 9,3 prosent.

Oljeprisen, som nådde nye høyder mandag, har trukket seg en smule tilbake etter at en stormtrussel i Mexico-golfen har blitt redusert. I tillegg fører spekulasjoner om at de amerikanske oljelagrene, som blir sluppet onsdag, vil vise en økning til at WTI-oljen faller med 1,51 dollar til 92,04 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere