NA24.no

Repant må på pengejakt

(Repant)
Sist oppdatert:
Likviditeten må bedres etter at inntektene uteblir.

Repant har lenge slitt med dårlig likviditet og store underskudd. Første kvartal i år er intet unntak, og hovedgrunnen er at de ikke har tilstrekkelig med inntekter.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Utsettelsen av lanseringen av den nye panteautomaten Cosmos og utsettelser av flere prosjekter i Sverige etter finanskrisen preger selskapets finansielle stilling.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Panteautomatselskapet fikk i første kvartal et tap før skatt på 8,6 millioner kroner. Det er en liten forbedring fra et tap på 10,4 millioner kroner før skatt i samme kvartal året før. Driftsresultatet viser også en marginal bedring til minus 8,4 millioner kroner fra minus 10,4 millioner kroner.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på minus 6,6 millioner kroner mot minus 8,5 millioner kroner i første kvartal 2008. I samme periode falt driftsinntektene til 1,5 millioner kroner fra 5 millioner kroner.

Nettokontantstrøm var i perioden negativ med 9,8 millioner kroner og det medførte at de har en negativ kontantbeholdning på 17 millioner kroner.

- Likviditetssituasjonen tilsier at Repant trenger å gjennomføre en emisjon, som er tenkt gjennomført i tredje kvartal, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Repant gjør det helt klart at salget av panteautomaten Cosmos vil bli avgjørende for selskapets fremtid.

- Salgsarbeidet vil gradvis skyte fart i andre kvartal, men resultatene vil i all hovedsak komme i andre halvår, heter det i rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere