*Nettavisen* Økonomi.

Repant på handletur i Finland

Foto: (Repant)

Styrker seg i det nordiske panteautomatmarkedet.

Repant har inngått intensjonsavtale om å overta den finske panteautomatprodusenten Bevesys Finland OY.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Bevesys har 20 ansatte i Kouvola, Finland og en omsetning i 2008 på EUR 4,75 millioner. Selskapet produserer og leverer panteautomater til alle typer detaljforretninger. I tillegg til å være godt etablert i Finland, har Bevesys de siste årene primært fokusert på markedene for panteautomater i Østerrike og Kroatia. Selskapet har også installasjoner i Danmark, Tsjekkia og Benelux-landene.

- Denne avtalen styrker vår satsning i de nordiske og europeiske markedene. Bevesys er allerede innarbeidet i markeder vi nå ønsker å gå inn i, forteller kons. adm. dir Olav Madsen i Repant i en børsmelding.

Kjøpesum er ikke oppgitt i meldingen. Det opplyses at oppgjøret vil skje ved utstedelse av nye aksjer i Repant ASA og kontant vederlag.

- Bevesys og Repant vil samordne en handlingsplan innen produkt- og markedsstrategi, produksjon og administrasjon. Dette vil gjøre oss til en mer slagkraftig aktør i panteautomatmarkedet og gi oss tilgang til markeder hvor vi pr i dag ikke er representert, fortsetter Madsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.