NA24.no

Repant uten kontanter

Går med store underskudd og taper på driften.

Det lille panteselskapet Repant går fortsatt med store underskudd. Denne gangen får forskyvninger av panteautomaten Cosmos deler av skylden.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Før skatt ble resultatet på 17,4 millioner kroner i minus. I tilsvarende periode året før havnet resultatet før skatt på 25,6 millioner kroner. Før avskrivninger viser driftsresultatet (EBITDA) et underskudd på 9,5 millioner kroner mot 14,5 millioner kroner i minus i fjerde kvartal 2007.

Driftsinntektene falt til 4,3 millioner kroner fra 7,1 millioner kroner. Kontantstrømmen var i fjerde kvartal negativ med 8,8 millioner kroner og ved utgangen av året hadde de en negativ kontantbeholdning på 7,2 millioner kroner. Dette er benyttet kassekreditt.

Totalt har selskapet en kassekreditt på 20 millioner kroner, hvorav 7,2 millioner kroner allerede er trukket.

Lanseringsplanen av Cosmos går i henhold til pla og salget starter i Norge 5. mars. Så skal den lanseres i tur og orden i Sverige, Danmark og Tyskland i løpet av første halvår. Resultatene vil i all hovedsak komme i andre halvår.

De er også optimistiske med tanke på oppkjøpet av Bevesys i april vil gi et bedre produktspekter. Dette skal gi større konkurransefortrinn og tilgang til nye markeder som Finland, Østerrike og Tsjekkia.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere