*Nettavisen* Økonomi.

Reparerer Kvitebjørn fra årsskiftet

Foto: (StatoilHydro)

StatoilHydro vil reparere gassrørledningen tidligere enn antatt.

StatoilHydro har besluttet å framskynde reparasjonen av Kvitebjørn-rørledningen.

NA24 - din næringslivsavis

Kvitebjørn rikgassrørledning som går fra Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen til Kollsnes utenfor Bergen ble stengt da det 20.august ble oppdaget en mindre gasslekkasje på røret.

Skulle repareres til sommeren
Gasslekkasjen ble oppdaget under rutinemessig inspeksjon av rørledningen i forbindelse med oppstart etter revisjonsstans. Lekkasjen er på samme sted som der røret i fjor ble skadet av et skipsanker, cirka 10 kilometer fra plattformen. Røret ble i januar i år kvalifisert for midlertidig bruk i påvente av permanent reparasjon som var planlagt til sommeren 2009.

- StatoilHydro har gjort nye vurderinger av alternative reparasjonsløsninger, og reparasjonen av rørledningen er planlagt å starte rundt årsskiftet, meldes det fra selskapet.

Produksjonsoppstart
- På bakgrunn av usikkerhet knyttet til værforholdene i Nordsjøen på denne årstiden, er det ikke mulig å fastslå med sikkerhet hvor lang tid reparasjonsarbeidet vil ta. Dersom en lykkes med den primære reparasjonsløsningen, forventer StatoilHydro at produksjonen blir gjenopptatt innen utgangen av første kvartal 2009.

Selskapet skriver videre dersom det skulle bli behov for å endre reparasjonsstrategi underveis, er det mest sannsynlig med en oppstart rundt 1. juni neste år.

- I tiden frem mot reparasjonstidspunkt vil Kvitebjørn fortsette planlagt boreprogram samt gjennomføre nødvendig planlagt vedlikehold, melder StatoilHydro.

Også Visund-feltet benytter normalt Kvitebjørn-rørledningen til gasseksport. Denne gassen reinjiseres nå i reservoaret. Oljeproduksjonen på Visund opprettholdes, men på et noe lavere nivå enn normalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.