NA24.no

Reppesgaard siktet for bedrageri

Sist oppdatert:
Psykiater Harald Reppesgaard (63) tilstår bedrageri og skattesnyteri av til sammen 1,75 millioner kroner.

- Han er siktet for trygdebedrageri, manglende regnskapsføing, og overtredelse av ligningsloven, sier politiadvokat Karin Roven til Adresseavisen.

Den kjente psykiateren fra Trondheim har innrømmet bedrageri av 475.000 kroner, samt å ha unndratt 1,3 millioner kroner i skatt. Saken vil gå som en tilståelsessak.

Reppesgaard skal ha mottatt sykepenger han ikke hadde krav på. Videre skal han ha ført regnskapene feil, samt unnlatt å sjekke om pasientene hans hadde frikort. Dette medførte uberettigede utbetalinger fra trygdeetaten.

Blir Reppesgaard funnet skyldig i alle forholdene han er siktet for risikerer han seks års fengsel.

Psykiateren er også tidligere straffet. I 1994 ble han i Trondheim Byrett dødmt for bedrageri, dokumentfalsk og brudd på legeloven. Rettsaken den gang resulterte i ubetinget fengselsstraff og inndragning av legelisensen i tre år.

Harald Reppesgaard var i 1980-årene overlege i Helsedirektoratet og ved Reitgjerdet sykehus i Trondheim, senere også overlege og sjeflege ved Trøndelag psykiatriske sykehus. De siste årene har han drevet privat psykiatripraksis i Trondheim. Han har tidligere også markert seg som medlem av Norges Kommunistiske Parti, og som bystyrerepresentant for Bylista i Trondheim, ifølge ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere