*Nettavisen* Økonomi.

Reserveøkning for Noreco

Oljeselskapet økte reservene både gjennom leting og kjøp.

12.02.09 14:41

Oljeselskapet Norwegian Energy Company ASA, Noreco, fikk en økning i sine olje- og gassreserver på 7,5 millioner fat oljeekvivalenter i løpet av 2008. Det tilsvarer en reserveerstatningsrate på 145 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi hadde en meget vellykket borekampanje i 2008, vi gjorde store fremskritt på våre olje- og gassfunn og vi fortsatte å kjøpe reserver. Dette vil gi fortsatt økning i produksjonen for Noreco, sier adm. direktør Scott Kerr i Noreco i en kommentar.

Rapporten utarbeidet av det uavhengige konsulentselskapet DeGolyer and MacNaughton viser at Norecos påviste og sannsynlige (2P) reserver per 1. januar 2009 er 33 millioner fat oljeekivalenter (boe), sammenlignet med 31 millioner boe ved inngangen til 2008.

I 2008 produserte Noreco 5.2 millioner fat. Rapporten fra DeGolyer and MacNaughton dekker de norske feltene Brage og Enoch og de danske feltene Siri, Nini, Nini Øst, Cecilie, Lulita og Syd Arne. Beregningene inkluderer imidlertid ingen bidrag fra noen av de andre olje- og gassfunnene i Norecos portefølje slik som Huntington, Oselvar, Ipswich, Nemo, Galtvort, Amalie, Rau, Flyndre og sør øst Tor.

Ifølge selskapet utgjør eksisterende funn på disse feltene 102 millioner fat betingete ressurser.

- I henhold til Norecos prosedyrer vil reserver for funn bli verifisert og inkludert i selskapets 2P reserver rundt tidspunktet for godkjenning av utbyggingsplan, skriver selskapet.

Selskapet vil komme med endelige reservetall i den årlige reserverapporten i forbindelse med årsrapporten for 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag