Gå til sidens hovedinnhold

Resultatdrag på rekordbørs

Sterke resultater og soleventyr gjorde at Oslo Børs fortsetter den sterke ferden til tross for fallende oljepris.

Den oljeavhengige Oslo Børs satte ny toppnotering denne dagen til tross for fallende oljepris. Den nye rekordnoteringen på 424,52 poeng ble satt like etter lunsjtider. Hovedindeksen endte opp 0,43 prosent til 423,67 poeng.

Dermed ble det en god avslutning på en sterk uke. Uken sett under ett endte Oslo Børs opp over 4 prosent, og det har vært et skikkelig resultatdrag denne uken. Oljeprisen handles fredag ettermiddag til 70,60 dollar og har falt rundt 1,5 prosent uke sett under ett.

Sterke oljeaksjer
Selv om oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro normalt følger oljeprisen, har ikke selskapene korrigert ned med oljefallet. Svakere dollarkurs skal dessuten indikere at de norske oljeselskapene får mindre igjen for oljen de selger målt i norske kroner.

Statoil endte ned 0,48 prosent til 207,50 kroner, men uken sett under ett har verdien i Statoil steget med rundt 2,2 prosent. Den samme tendensen ser vi i Norsk Hydro. Aksjen endte ned 0,61 prosent til 971 kroner fredag, men hadde en verdiøkning på 2,3 prosent.

DNO endte uforandret på 63,25 prosent til tross for positive nyheter rundt selskapets operasjoner i Jemen.

Solen skinner
Forventningene i forkant av børsnoteringen av det nye soleventyret er med på å sende Hafslund-aksjene til toppen av vinnerlisten denne dagen. Haflund B-aksjen tronet øverst av vinnerlisten og løftet seg hele 15,56 prosent, mens A-aksjen fulgte etter med en oppgang på 13,04 prosent.

Soleventyret blir også dyrere enn hva de tidligere har indikert. REC som skal noteres på Oslo Børs blir dyrere enn først meldt. Øvre kursintervall er øket til 95 kroner fra 88 kroner.

Selskapet meldte om stor interesse for aksjene og allerede før tegningsperioden har utløpt har over 900 millioner aksjer innenfor det indikerte kursintervallet på mellom 69 og 88 kroner per aksje. Hele 780 millioner aksjer har blitt tegnet på den øverste kursen i intervallet.

Det er bare 74,6 millioner aksjer som skal selges ut, så overtegningen ser derfor ut til å bli massiv.

Orkla leverte et sterkt resultat for første kvartal. Selskapet knuste forventningene og steg hele 4,05 prosent fredag. Selskapet har også vært i skuddet i forbindelse med børsnoteringen av REC, fokus rundt det planlagte salget av Orkla Media, samt den store aksjeporteføljen.

Pan og store forventinger
Pan Fish er også i skuddet etter at de har fått myndighetenes godkjennelse på at sitte med 25 prosent av konsesjonene for lakseoppdrett. Aksjen endte opp 4,93 prosent. Det var også meldinger om sterke laksepriser på opp mot og over 40 kroner kilo for fersk laks som dro Pan Fish denne dagen.

Siem Offshore topper listen over vinnerne så langt denne dagen med en oppgang på 6,85 prosent. Selskapet leverte sterke første kvartalstall i går flere meglerhus hever kursmålet i aksjen. Pareto er optimistiske på vegne av selskapet og hever kursen til 6,1 kroner, mens Fondsfinans hever kursmålet til 7 kroner

Varsler trøbbel
Petrojack steg 5 prosent til 25,20 kroner etter at det har kommet signaler om at det forestående salget av riggene kan bli omstøtt.

Den mektig Berge Gerdt Larsen har gjennom selskapet Independent Oil Tools varslet at de kommer til å gå i mot salget av tre oppjekkbare rigger til Awilco Offshore og Sinvest.

Sinvest og Awilco Offshore eier rundt 20 prosent i Petrojack og har allerede inngått en avtale om å kjøpe selskapets tre rigger for 600 millioner dollar. Independent Oil Tools kontrollerer direkte 34,4 prosent av Petrojack. Spekulasjonene går på at Berge Gerdt Larsen vil presse frem en bedre pris på riggene til Petrojack, en pris på 250 millioner dollar pr. rigg har blitt nevnt.

Sviktet av dårlige resultater
Domstein er den største taperen så langt denne dagen. Selskapet hadde en svakere bunnlinje i årets tre første måneder og faller 9,25 prosent på Oslo Børs.

Birdstep la i går frem tall og kunne vise til et nytt underskudd og markedet svarer med å sende aksjen ned 6,25 prosent

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året