NA24.no

Resultatfall for Green Reefers

Fallende marked for kjøleskipsrederiet.

Green Reefers måtte se inntjeningen falle i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Kjøleskiprederiet fikk et driftsresultat før avskrivninger på 2 millioner dollar, mot 6,8 millioner dollar i samme periode året før.

Driftsinntektene endte på 59,1 millioner dollar i årets fjerde kvartal, ned fra 63,1 millioner dollar i samme periode i 2007.

Resultat før skatt endte på minus 4,7 millioner dollar, mot minus 9,2 millioner dollar i samme periode året før.

Tallene i fjerde kvartal ble påvirket av et svakere kjølemarked i siste del av november og i desember, spesielt for det mindre segmentet. Spotmarkedsratene var 10 prosent lavere enn samme periode i fjor. Green Reefers' rater utviklet seg tilsvarende.

For første kvartal skriver selkskapet at selv om estimater for verdens BNP-vekst og forventinger til handelsstrømmer har blitt betydelig redusert, er det antatt at etterspørsel etter transport av matvarer er mindre påvirket av redusert vekst enn de fleste andre konsumprodukter, hvilket er forventet å gi en gunstig tilbuds/etterspørsels-balanse.

- Vi forventer likevel at markedet vil bli krevende frem til vi har et bedre bilde av den økonomiske nedgangen, forhåpentligvis innen utgangen av 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere