*Nettavisen* Økonomi.

Resultatfall for laksekjempe

Lakseoppdretteren Marine Harvest må som tidligere meldt se driftsresultatet svekkes i tredje kvartal. Foto: Steinar Johansen (Marine Harvest)

Chile-smell for Marine Harvest i tredje kvartal.

28.10.15 08:34

Lakseoppdretteren Marine Harvest må som tidligere meldt se driftsresultatet svekkes i tredje kvartal.

For kvartlet fikk Marine Harvest et operasjonelt driftsresultat på 720 millioner kroner, ned fra 912 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor, men 10 millioner mer enn det som ble meldt i en foreløpig oppdatering.

Per kilo fisk var de beste resultatene i Norge, med et driftsresultat på 10,11 kroner kilo. Tilsvarende nøkkeltall for Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada var på henholdsvis 6,14 og 1,36 kroner.

Marine Harvest Chile oppnådde derimot en operasjonell EBIT per kg på minus 6,50 kroner i kvartalet.

Samtidig betales det et utbytte på 1,4 kroner per aksje for kvartalet. Det er på linje med forventningene, skriver sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea i en oppdatering.

Analytikeren vurderer videre rapporten å være på linje med forventningene, og at reaksjonen i markedet burde være ganske nøytral.

- Produksjonskostnaden i kvartalet er høy grunnet biologiske utfordringer og negativ valutaeffekt. Økende lakselus-kostnader i Norge er en bekymring. Lakselus er næringens største utfordring. For å bekjempe denne, har Marine Harvest implementert en ny lakselus-strategi, sier Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog.

Totalt slaktevolum i kvartalet var 105.963 tonn. Forventet slaktevolum for 2015 er 425.000 tonn, ned 5.000 tonn fra tidligere estimater. Forventet slaktevolum for 2016 er 440.000 tonn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.