*Nettavisen* Økonomi.

Resultatfall for lakseoppdretter

- Driftsresultatet for tredje kvartal 2015 bærer preg av utfordringer i ørretmarkedet knyttet til konsekvensen av vedvarende politiske handelshindringer, samt forsert utslakting av laks med lavere prisoppnåelse og høyere uttakskost, sier konsernsjef Henning Beltestad. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

- Driftsresultatet for tredje kvartal 2015 bærer preg av utfordringer i ørretmarkedet knyttet til konsekvensen av vedvarende politiske handelshindringer, samt forsert utslakting av laks med lavere prisoppnåelse og høyere uttakskost, sier konsernsjef Henning Beltestad. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Driftsresultatet for tredje kvartal  bærer preg av utfordringer.

11.11.15 08:02

Høyere kostnader spiser av resultatet til lakseoppdretteren Lerøy Seafood i tredje kvartal.

Som tidligere varslet falt det operasjonelle driftsresultatet til 253 millioner kroner, fra 303 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

- Driftsresultatet for tredje kvartal 2015 bærer preg av utfordringer i ørretmarkedet knyttet til konsekvensen av vedvarende politiske handelshindringer, samt forsert utslakting av laks med lavere prisoppnåelse og høyere uttakskost, sier konsernsjef Henning Beltestad i en kommentar.

- Utfordringene knyttet til Russlands importstopp for norsk laks og ørret fra 7. august 2014 ble ytterligere forsterket i slutten av august i 2015 da det ble innført restriksjoner på import av laks og ørret til tollunionen EAEU (Eurasian Economic Union), der flere naboland til Russland inngår. Disse handelshindringene har dessverre hatt en betydelig negativ effekt på spesielt ørretmarkedet, fortsetter Beltestad.

I perioden steg omsetningen med 11 prosent til 3,295 milliarder kroner, mens slaktevolumet falt 2 prosent til 40.682 tonn sløyd vekt. Samtidig var bransjens spotpris på hel superior laks opp med 16 prosent.

- Men, vi opplever en sterk vekst i etterspørselen etter norsk sjømat, kronesvekkelsen bidrar til økt konkurransekraft og vi forventer å se effekt av de tiltak og investeringer konsernet har gjort for å redusere tilvirkningskostnadene fremover på laks og ørret, sier Beltestad.

For 2015 forventer konsernet i dag et høstet volum på 173.000 tonn inkludert andel av volum fra tilknyttede selskaper. For 2016 forventer styret per i dag tilsvarende et høstet volum på 185.000 tonn.

Styret og ledelsen forventer i dag et resultat i fjerde kvartal 2015 på linje med det konsernet oppnådde i tredje kvartal 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.