*Nettavisen* Økonomi.

Resultatfest på børsen

Overraskende gode resultater fra selskaper som SAS og Fjord Seafood sender Oslo Børs bratt oppover.

09.02.06 11:51

(NA24): Torsdag er den store resultatdagen på Oslo Børs. SAS, Norwegian, Fjord Seafood og TGS er noen av selskapene som legger frem årsregnskap for 2005, og de fleste av dem overrasker positivt.

Børsen ble stengt klokken 09.16 på grunn av tekniske problemer. Den åpnet igjen klokken 10.05.

Luftens baroner
SAS kan vise til et resultat på 573 millioner svenske kroner i fjerde kvartal. Det er mer enn dobbelt så mye som analytikerne ventet. SAS-aksjen er opp fem prosent til 106 kroner.

Konkurrenten Norwegian kan skilte med et driftsoverskudd på 3,3 millioner kroner i 2005, mot et underskudd på 43,2 millioner kroner året før. Norwegian-aksjen var ved 09.15-tiden opp 1,18 prosent til 86 kroner.

Fjord Seafood er nok et selskap som leverer gode resultater. Driftsresultatet endte på 24,2 millioner euro, mer enn seks millioner euro mer enn markedet ventet. Fjord-aksjen stiger 3,43 prosent til 5,43 kroner.

Etter noen turbulente dager på børsen stiger aksjen til oljeselskapet DNO torsdag. Kursen er opp 2,39 prosent i innledende handel, etter at selskapet i dag presenterte resultatene for fjerde kvartal seks dager tidligere enn forventet.

Dagens vinneraksje så langt er Tandberg Television. Selskapet la frem knallsterke resultater onsdag ettermiddag, og stiger i dag om lag 10 prosent.

USA, Asia og Europa opp
Oslo Børs blir ellers dratt opp av at New York og de asiatiske aksjemarkedene hadde en positiv utvikling i går kveld og natt.

Ved 09.15-tiden var hovedindeksen opp 0,96 prosent til 354 poeng.

I Europa åpner børsene opp torsdag. Aksjemarkedene i Sverige, Tyskland, Frankrike og Storbritannia er alle opp mer enn 0,7 prosent i innledende handel.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag