NA24.no

Resultatfesten fortsetter

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs blir løftet av sterke tall fra Kjell Inge Røkkes Aker Kværner. Følg utviklingen her.

SJEKK KURSENE HER

Resultatene fra Aker Kværner Petroleum Geo Service setter sitt preg på Oslo Børs denne dagen. Hovedindeksen stiger 1,17 prosent til 381,17 peong.

NA24 - din næringslivsavis

Petroleum Geo Service får unngjelde etter at de ikke klarer å innfri forventningene til andre kvartalsresultatet. Driftsresultatet og nettoresultatet kom inn lang lavere enn ventet, og markedet svarer med å sende aksjekursen ned 7,08 prosent til 334,50 kroner. Interessen for selskapet er stor, og det fører aksjen til topp på listen over de mest omsatte selskapene på børsen ved lunsjtider.

- Det var litt dårligere enn ventet, sier analytiker Richard Jansen i ABG Sundal Collier til NA24 iMarkedet.

Analytikeren mener videre at det har vært en del rasjonelle forhold i kvartalet som markerer nedgangen, men ble likevel ikke veldig skuffet. Jansen sine estimater lå lavest i markedet.

Kvaliteten på tallene var lavere og det som overrasket mest negativt var at skattesatsen vil være høyere enn det mange hadde regnet med.

- Skattesatsen vil gi en negativ impact på estimatene, sier Jansen til NA24 iMarkedet som mener det vil være en kurant oppside, men ikke voldsom.

Røkkes dag
Kjell Inge Røkkes Aker Kværner klemte til med et rekordsterkt resultat. Forventningene var skyhøye i forkant av resultatfremleggelsen og industrikonsernet overgår hva tallknuserne hadde regnet med. Aksjekursen stiger 3,01 prosent til 317 kroner.

- Vi er veldig fornøyd med tallene. Aker Kværner opplever en sterk vekst, sier Lasse Torkildsen.

I løpet av de tre siste månedene har omsetningen i Aker Kværner økt til 14 milliarder kroner, mens analytikerne hadde ventet en omsetning på 11,97 milliarder kroner.

Driftsresultatet steg til 636 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet at selskapet skulle levere 634 millioner kroner, viser tall fra TDN Finans.

Olje i skuddet
Oljegigantene Norsk Hydro og Statoil følger etter PGS på listen over de mest omsatte aksjene. Oljeprisen styrker seg videre og et fat nordsjøolje med levering i september omsettes for 74,20 dollar ved råvarebørsen i London.

Norsk Hydro stiger 2,33 prosent til 175,50 kroner, mens Statoil blir løftet 1,90 prosent til 187,50 kroner.

DNO og partnerne i Jemen skal starte testingen av brønnen Nabrajah-11. De har nådd den ønskede dybden og skal teste formasjonene. DNO-aksjen klatrer 1,82 prosent til 11,20 kroner.

Topper vinnerlisten
Gull- og gruveselskapet Int. Gold Exploration topper vinnerlisten med en oppgang på 8,20 prosent til 3,96 kroner. Det har vært lenge stille rundt traderfavoritten IGE, men omsetningen i aksjen har tatt seg skikkelig opp.

Apptix stiger 6,38 prosent til 9,01 kroner. Selskapet melder at de har utvidet samarbeidet med IBM. IT-selskapet skal nå levere tjenester til IBM i Kanada. Samarbeidet med IBM har også gitt uttelling i avtaler med tre nye kunder som omfatter 1.800 brukere.

Venter oppgang i riggrater
Siem Offshore leverte knallsterke tall for andre kvartal i går og var en av kursvinnerne. Oppturen fortsetter i dag og aksjen klatrer 6,09 prosent til 6,10 kroner.

Riggselskapet Scorpion Offshore og Songa Offshore klatrer er også i skuddet. Aksjene stiger 5 og 4,06 prosent.

- Innen rigg har det amerikanske selskapet Diamond Offshore levert tall. Selskapet styrket vår tro på videre oppgang i riggratene. Atwood kommer med tall etter markedet i Oslo stenger fredag, og vi håper at også dette vil være en positiv input til markedet, skriver DnB NOR Markets i sin morgenkommentar.

Koster dyrt å skuffe
Medi-Cult får tilgjengjeld skikkelig juling. Prisen for å skuffe markedet og levere svake tall og fremtidsutsikter er at aksjekursen faller 15,49 prosent. Fertilitetsselskapet kunne legge frem nok et driftsunderskudd i andre kvartal og tapte også på bunnen.

SuperOffice følger etter på taperlisten og faller 13 prosent. Omsetningen i aksjen er lav og nedgangen må sees i sammenheng med det.

Blom skuffer også med svake tall i andre kvartal. Kartteknologiselskapet økte omsetningen, men satt likevel igjen med mindre enn hva tilfellet var i samme periode i fjor. Aksjekursen faller 5,24 prosent til 19,90 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere