NA24.no

Resultatfremgang for Orkla

Orkla økte omsetningen med 7 prosent til 8,5 milliarder kroner fra andre kvartal i fjor til samme periode i år.

Også resultatet før skatt ble styrket. Orkla hadde i andre kvartal i år har et resultat på 930 millioner kroner, mot 514 millioner kroner på samme tidspunkt i 2013.

Driftsresultatet økte fra 46 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 805 millioner kroner fra 1. april til 30. juni i år.

Veksten skyldes kjøpt virksomhet og bedret drift innenfor merkevarer, ifølge selskapet. Konsernsjef Peter A. Ruzicka sier han samlet sett er tilfreds med resultatutviklingen.

– Vi må legge til rette for samarbeid, idéutveksling og kompetanseoverføring på tvers av selskaper. En rekke forbedringsprosjekter er igangsatt for å bedre driften og øke lønnsomheten i tiden som kommer, sier Ruzicka.

Selskapet gikk opp 0,1 prosent på Oslo Børs torsdag.

Orkla har virksomheter innen merkevarer, aluminiumsløsninger og finansielle investeringer. Selskapet satser sterkt på å vokse innen merkevarer. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere