NA24.no

Resultatjubel for Røkke

Sist oppdatert:
Selskapene på Oslo Børs går så det suser og bidrar til at aksjemarkedet får en skikkelig opptur torsdag morgen.

Resultatene fortsetter å strømme inn og bidrar sammen med sterke oljepris til å sende Oslo Børs opp 0,77 prosent til 380,67 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Tungvekterne Aker Kværner og Petroleum Geo Service kom med tall for andre kvartal. Resultatene blir forskjellig mottatt på Oslo Børs.

Røkke-fest
Kjell Inge Røkkes Aker Kværner går så det suser. Pengene strømmer inn til det store industrikonsernet. I løpet av de tre siste månedene har omsetningen økt til 14 milliarder kroner, mens analytikerne hadde ventet en omsetning på 11,97 milliarder kroner.

Driftsresultatet ble nesten doblet til 636 millioner kroner som var like over forventningene til markedet.

- Det er «all time high» på driftsresultatet, og kraftig vekst i ordre-reserven. Sterk kapasitetsutnyttelse, god pris og en sterk finansiell operasjon, sier direktør for investor relations i Aker Kværner, Lasse Torkildsen, til NA24.

Aksjemarkedet virker å være enig og sender kursen opp 3 prosent til 617 kroner.

PGS stup
Verre går det med Petroleum Geo Service der Jens Ulltveit-Moe er storaksjonær og styreleder. Selskapet klarte ikke innfri og aksjekursen stuper 8,06 prosent til 331 kroner.

Seismikkselskapet hadde en omsetning som ventet, men skuffer på bunnen. Driftsresultatet kom langt under det markedet forventet og resultatet etter skatt var også skuffende svakt. Verre er det at selskapet melder om svakere utvikling i enkelte av selskapets virksomheter.

Oljeselskapene har fått en sterk start på dagen. Norsk Hydro og Statoil topper listen over de mest omsatte aksjene og stiger henholdsvis 1,75 prosent til 174,50 kroner og 1,09 prosent til 186 kroner.

John Fredriksens SeaDrill stiger 3,13 prosent, mens andre tungvektere som Orkla og Yara gjør det også sterkt så langt denne dagen.

Skuffer
Fertilitetsselskapet Medi-Cult er dagens taper etter et skuffende svakt andre kvartal. Selskapet taper stadig penger og har dessuten problemer med å nå kontantstrømmålet for året. Aksjen stuper 9,86 prosent på de dårlige tallene.

PGS-avleggeren Petrojarl la også frem svake tall for andre kvartal og markedet svarer med å sende aksjekursen ned 6,33 prosent.

Kartteknologiselskapet Blom blir også straffet for svake tall i andre kvartal og faller 3,33 prosent. Selv om inntektene øker klarer ikke selskapet å bedre marginene.

Meglerhuset og finanskonsernet ABG Sundal Collier går så det suser. Pengene strømmer inn til meglerne og rådgiverne i selskapet og aksjen stiger 3,06 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere