*Nettavisen* Økonomi.

Resultatjubel i USA

Sterke tall fra to av verdens største selskaper er med på å sende børsene i New York opp.

02.08.06 16:14

Knalltall fra Time Warner og Procter & Gamble er med på sende aksjene i USA rett opp etter to dager med nedgang.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones klatrer 0,33 prosent til 11.161,23 poeng like etter at Wall Street åpnet handelen. Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,33 prosent til 1.275,15 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir løftet 0,57 prosent til 2.073,65 poeng.

Markedet tar godt i mot resultatet til verdens største medieselskap. Time Warner kan vise til et overskudd i milliardklassen i andre kvartal. Selskapet la frem et resultat på 1 milliard dollar tilsvarende 24 cents pr. aksje og snudde dermed fra et underskudd på 409 millioner dollar. Aksjekursen blir sendt opp 2,3 prosent.

Time Warne har klart å snu den negative tendensen i innen kabeltv-divisjonen. Høyhastighets internett og digital telefonikunder oppveide de svake resultatene i AOL. Det murer blant aksjonærene til verdens største internettilbyder, etter at de vil tilby gratis e-post og andre tjenester.

Verdens største annonsør og produsent av forbruksvarer, Procter & Gamble har også fått en opptur etter at Wall Street åpnet. Aksjen stiger nær 4 prosent. Selskapet leverte sterke tall for forrige kvartal. Godt hjulpet av økte priser klarte Procter & Gamble å overgå forventingene i markedet.

Bilprodusenten Ford blir løftet 4,4 prosent etter at de har presentert en omfattende restruktureringsplan.

Orkanvarsler er med på å sende oljeprisen i USA opp nesten 1 prosent. Det er den tropiske stormen Chris som gjør at markedet frykter for stans eller redusert produksjon i Mexico-gulfen. Kontraktene på referanseoljen WTI blir omsatt for 75,60 dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.