NA24.no

Resultatjubel i USA

Sist oppdatert:
Sterke tall fra to av verdens største selskaper er med på å sende børsene i New York opp.

Knalltall fra Time Warner og Procter & Gamble er med på sende aksjene i USA rett opp etter to dager med nedgang.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones klatrer 0,33 prosent til 11.161,23 poeng like etter at Wall Street åpnet handelen. Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,33 prosent til 1.275,15 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir løftet 0,57 prosent til 2.073,65 poeng.

Markedet tar godt i mot resultatet til verdens største medieselskap. Time Warner kan vise til et overskudd i milliardklassen i andre kvartal. Selskapet la frem et resultat på 1 milliard dollar tilsvarende 24 cents pr. aksje og snudde dermed fra et underskudd på 409 millioner dollar. Aksjekursen blir sendt opp 2,3 prosent.

Time Warne har klart å snu den negative tendensen i innen kabeltv-divisjonen. Høyhastighets internett og digital telefonikunder oppveide de svake resultatene i AOL. Det murer blant aksjonærene til verdens største internettilbyder, etter at de vil tilby gratis e-post og andre tjenester.

Verdens største annonsør og produsent av forbruksvarer, Procter & Gamble har også fått en opptur etter at Wall Street åpnet. Aksjen stiger nær 4 prosent. Selskapet leverte sterke tall for forrige kvartal. Godt hjulpet av økte priser klarte Procter & Gamble å overgå forventingene i markedet.

Bilprodusenten Ford blir løftet 4,4 prosent etter at de har presentert en omfattende restruktureringsplan.

Orkanvarsler er med på å sende oljeprisen i USA opp nesten 1 prosent. Det er den tropiske stormen Chris som gjør at markedet frykter for stans eller redusert produksjon i Mexico-gulfen. Kontraktene på referanseoljen WTI blir omsatt for 75,60 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere