*Nettavisen* Økonomi.

Resultatjubel på Wall Street

Aksjene på børsene i New York stiger på oppløftende resultater fra to av de viktigste bjellesauene i USA.

21.06.06 15:52

Dow Jones starter dagen med å klatre over 11.000 poeng og stiger 0,42 prosent til 11.021,91 poeng. Aksjene på den mer brede indeksen S&P 500 blir løftet 0,45 prosent til 1245,64 poeng. Teknologitunge Nasdaq har også fått en god start på dagen og stiger 0,56 prosent til 2.111,78 poeng.

Rapporteringssesongen for andre kvartal er i startgropen og flere selskap har allerede levert gode tall. Sist ute er meglergiganten Morgan Stanley og logistikkselskapet og pakkeleveringsfirmaet FedEx. Begge selskapene overgår markedet forventninger. I ukene fremover vil stadig flere av de viktigste bjellesauene også legge frem tall for siste foregående kvartal.

Meglerhuset Morgan Stanley klarte å få inn 1,96 milliarder dollar tilsvarende 1,86 dollar pr. aksje. Inntektene økte med 48 prosent til 8,94 milliarder dollar sammenlignet med samme periode året før. Aksjen stiger rundt 3 prosent på de gode resultatene.

Meglerkollegaene i Goldman Sachs, Lehman Brothers og Bear Stearns har alle levert sterke tall for forrige kvartal. Meglerkjempene har tjent godt på hete situasjonen blant de største selskapene i verden. En rekke oppkjøp og fusjoner har ført til gigantiske honorarer til rådgiverne.

Budbilene til pakkeselskapet FedEx klarte å levere et resultat på 568 millioner dollar i fjerde kvartal i regnskapsåret 2006. Det tilsvarer 1,82 dollar pr. aksje etter at de hadde kjørt inn inntekter på 8,42 milliarder dollar.

Selskapet venter at de kommer til å tjene mellom 1,45 og 1,60 dollar i neste kvartal og guider også godt for resten av året. Markedet svarer med å sende kursen i FedEx-aksjen opp 2,35 prosent.

Markedet har rettet fokuset mot de viktige oljelagrene i USA. Oljeprisen faller i forkant av tallene fra det amerikanske oljedepartementet. Oljelagrene vil gi en indikasjon på hvordan kjøresesongen fortoner seg i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.