NA24.no

Resultatkrøll for krill

Sist oppdatert:
Underskuddet vokser og kontantbeholdningen synker

Kjell Inge Røkkes Aker Biomarine taper fortsatt penger.

NA24 - din næringslivsavis

I første kvartal fikk de et resultat før skatt som viser et underskudd på 81 millioner kroner. Det er en kraftig forverring sammenlignet med samme kvartal i fjor da underskuddet før skatt lå på 19 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her


Driftsresultatet før avskrivninger falt til minus 48 millioner kroner mot minus 18 millioner kroner i første kvartal i fjor. Det ordinære driftsresultatet viser et tap på 63 millioner kroner mot et tap 31 millioner kroner i første kvartal i 2008.

Driftsinntektene økte til 20 millioner kroner fra 17 millioner kroner.

I løpet av første kvartal hadde selskapet en negativ kontantstrøm på 149 millioner kroner, der kontantstrømmen fra driften var negativ med 118 millioner kroner. Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet en kontantbeholdning på 71 millioner kroner og det er en reduksjon fra 220 millioner kroner ved begynnelsen av kvartalet.

Selv om resultatene er helrøde så lener selskapet seg til positiv mottagelse av kosttilskuddet Superba. Krilloljeproduktet til Aker Biomarine var det mest kjøpte omega-3 produktet i norske helsekostbutikker i første kvartal. I april solgte selskapet et større parti av krillolje til distributøren i USA.

- Dette er et viktig skritt på vei ut i verden med merkevaren Superba. Aker BioMarine forventer at salget av krillolje øker betydelig fremover, kommenterer konsernsjef Hallvard Muri i Aker BioMarine.

Selskapet leverte 21 prosent mer Qrill enn i første kvartal 2008, men fikk lavere pris sammenlignet med i fjor.

- Fangstvolumet og krillmelproduksjonen er lavere enn i første kvartal 2008. Dette skyldes utfordrende værforhold med til dels sterk vind i år. For resten av året 2009 forventes fangsten å være på samme nivå som i de tre siste kvartalene i fjor. April i år var vesentlig bedre enn samme måned i fjor, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere