*Nettavisen* Økonomi.

Resultatrally på børsen

Storebrand, Q-Free og Polimoon løfter Oslo Børs etter å ha presentert strålende resultater onsdag.

15.02.06 13:41

(NA24): Industriselskapet Polimoon leder an oppgangen på Oslo Børs, med en kursoppgang på hele 10,29 prosent. Bak Polimoon følger bompengeselskapet Q-Free, som stiger med 5,78 prosent. Hakk i hæl følger Storebrand med en kursoppgang på 5,60 prosent. Kursoppgangen i Storebrand skjer på et høyt volum - aksjen er den fjerde mest omsatte onsdag.

Storebrand overrasket markedet svært positivt onsdag, med et overskudd på 418 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. På forhånd var det ventet et overskudd på 312 millioner kroner.

Etter å ha falt kraftig i kjølvannet av resultatfremleggelsen mandag, er det duket for opptur for Statoil onsdag. Aksjen handles nå for 166 kroner, en oppgang på 0,91 prosent sammenlignet med sluttkursen tirsdag. Det er likevel et stykke igjen til sluttkursen før resultatfremleggelsen mandag. Fredag endte nemlig aksjen på 176,50 kroner - 10 kroner høyere enn omsetningsprisen onsdag morgen.

Også Hydro har hatt tøffe dager på børsen, selv om aksjen ikke har falt like mye som Statoil. men for Hydro fortsetter nedgangen onsdag, skjønt svært lite. Aksjekursen er ned 0,07 prosent.

Nedgangen i Hydro kommer på tross av at oljeprisen stiger for første gang på fire dager. Nordsjøolje for levering i april omsettes onsdag morgen for 59,60 dollar fatet, en oppgang på 0,13 prosent sammenlignet med tirsdag.

Gode resultater, økningen i oljeprisen samt børsoppgang i Asia og USA, er sammen med å løfte Oslo Børs for første gang på tre dager. Etter en times handel står hovedindeksen på Oslo Børs i 349,06 prosent, oppgang på drøye 0,50 prosent.

Du kan følge aksjemarkedet på TV 2 Nettavisens aksjesider her.

I Europa derimot er aksjemarkedene svakt ned. I London faller FTSE-indeksen med 0,12 prosent, i Frankfurt er Dax-indeksen ned 0,09 prosent, men Cac40 i Paris faller med 0,34 prosent.

Heller ikke på Oslo Børs er det bare fryd og gammen for alle. Vinnerlisten toppes av selskaper som presenterte gode resultater onsdag, taperlisten toppes av et selskap med svake resultater.

PA Resources faller med 8,92 prosent, etter å ha presentert et resultat i fjerde kvartal som åpenbart skuffer markedet. Selv om resultatet før skatt økte fra 29,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2004 til 59,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2005, er ikke det nok til å innfri forventningene aksjemarkedet hadde på forhånd.

Her kan du søke etter informasjon om selskapene som er omtalt i artikkelen.


De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.