*Nettavisen* Økonomi.

Resultatras for Fredriksen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Resultatene til John Fredriksens kronjuvel stupte 84 prosent.

27.11.09 13:06

Tredje kvartal var stygt for John Fredriksens tankkjempe Frontline. Resultatet til tankrederiet stupte 84 prosent på svake priser i stortankmarkedet.

Nettotapet i tredje kvartal var på 5,6 millioner dollar, eller 0,07 dollar pr. aksje. Dette var ned fra et nettoresultat på 27,8 millioner dollar i det foregående kvartalet. Driftsresultatet i kvartalet var på 28,2 millioner dollar, sammenlignet med 62,1 millioner dollar i andre kvartal.

Ifølge estimater fra SIX Estimates var det ventet at Frontline skulle levere et nettoresultat på minus 4 millioner dollar, og et resultat pr. aksje på minus 0,03 dollar per aksje. Dermed ble resultatet svakt dårligere enn ventet. I tilsvarende kvartal i fjor hadde selskapet et nettoresultat på 108 millioner dollar og en resultat pr. aksje (EPS) på 1,39 dollar.

Inntekter var på 233 millioner dollar mot 577 millioner dollar for samme periode i fjor. I kvartalsrapporten melder selskapet om at utbyttebetalingen til aksjonærene vil være på 0,15 dollar, mens det var ventet 0,17 dollar i kvartalet.

Svakt marked
I et svakt stortankmarked, klarte Fredriksen & Co. å skvise ut noe høyere priser for transportene sine enn snittet hos konkurrentene. Ifølge rapporten hadde Frontline en snittpris på 26.800 dollar pr. dag for VLCCene og 12.800 pr. dag for de mindre suezmax-skipene. For poolen Gemini Suezmax lå dagratene på 14.866 dollar pr. dag.

Fredriksen må har bedre enn 32.900 dollar pr. dag for VLCCene og 27.100 dollar pr. dag for Suezmaxene for å levere overskudd.

Ved avslutningen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på 584,7 millioner kroner, inkludert 478,9 millioner dollar i oppbundete midler.

Venter pluss
I kvartalsrapporten lover Fredriksen & Co at det igjen blir svarte tall i regnskapsbøkene i fjerde kvartal.

– Basert på resultatene som er oppnådd så langt i kvartalet, venter styret at selskapet vil klar overskudd igjen i fjerde kvartal, heter det i kvartalsrapporten.

Styret i Frontline opplyser også at man vil fortsette å jobbe for å styrke selskapet forsvar mot en situasjon med svakere oljeetterspørsel og fortsatt lave tankrater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag