NA24.no

Resultatras for oljegigant


Oljegiganten BP må se resultatene barberes i tredje kvartal, men leverer likevel bedre enn analytikerne hadde fryktet.
Oljegiganten BP må se resultatene barberes i tredje kvartal, men leverer likevel bedre enn analytikerne hadde fryktet. Foto: Dominic Lipinski (Pa Photos)
Oljeprissmellen høvler overskuddet i BP.

Oljegiganten BP må se resultatene barberes i tredje kvartal, men leverer likevel bedre enn analytikerne hadde fryktet.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor falt det justerte resultatet med 40 prosent til 1,8 milliarder dollar, som følge av kraftig nedgang i olje- og gasspriser, opplyser BP.

I motsatt retning trakk blant annet lavere kostnader og sterke resultater fra nedstrømvirksomheten, inkludert raffinerier, hvor resultatet steg med 53 prosent.

Det samlede resultatet overgår forventningene på 1,26 milliarder dollar i en Bloomberg-undersøkelse, og på London-børsen stiger BP-aksjen 1,6 prosent.

Oljenedturen, som har halvert oljeprisene det siste året, har fått de store oljeselskapene til å slipe sparekniven.

BP venter nå at driftsinvesteringene vil være nær 19 milliarder dollar i 2015. For et år siden ventet BP 2015-investeringer på 24-26 milliarder dollar. Innen 2017 er målet å senke de årlige kontantskostnadene med over 6 milliarder dollar fra 2014-nivået.

I tillegg selges det eiendeler. BP venter å selge eiendeler for nærmere 10 milliarder dollar i år og har så langt kommet opp i et beløp på 7,8 milliarder.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere