NA24.no

Resultatrekord for Grenland

Midt i krisen leverer Grenland Group et historisk godt resultat.

Grenland Group la torsdag morgen frem sitt beste driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) noensinne.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er svært godt fornøyd med å kunne levere det beste kvartals- og årsresultat noensinne. Til tross for endrede rammebetingelser for olje- og gass industrien generelt forventer Grenland Group god ordreinngang og høyt aktivitetsnivå også i 2009, sier konsernsjef Terje Uthus i Grenland Group ASA.

Rekord på rekord
For fjerde kvartal endte EBITDA på 34 millioner kroner, og 110 millioner kroner for året 2008. Årsresultatet er opp 93,6 prosent fra 56 millioner kroner i 2007, og kvartalsresultatet er snudd fra et underskudd på 6,7 millioner.

Også driftsinntektene er på rekordnivå. I fjerde kvartal var inntektene på 491,6 millioner, opp fra 373,4 millioner samme periode året før. For året som helhet endte inntektene på 1,8 milliarder.

- Dette er konsernets høyeste kvartals- og årsomsetning noensinne, skriver selskapet i meldingen.

Ordrereserven er på 1,2 milliarder, noe som er 140 millioner svakere enn ved utgangen av tredje kvartal.

Kutter kostnader
Selv om selskapet har levert sterke resultater, jobbes det iherdig med kostnadskutt i organisasjonen - et arbeid som ble påbegynt i 2008.

- Alle faste kostnader i konsernet vurderes fortløpende, bemanningsbehovet innen konserntjenester gjennomgås og bruken av konsulenter vurderes nøye. Videre vil en større del av produksjonen innen Subsea Fabrication bli satt ut til lavkostland. Det er forventet at disse tiltakene vil gi effekt fra og med 2009 og øke selskapet konkurranseevne ytterligere både på kort og lang sikt. Andre strukturelle tiltak og tilpasninger vil også bli vurdert, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Selskapet jobber også med å redusere arbeidskapital og rentebærende gjeld. Netto rentebærende gjeld er redusert med 105 millioner kroner i kvartalet og utgjorde 145 millioner kroner ved utgangen av året. Arbeidskapitalen er i perioden redusert fra 167 millioner kroner til 105 millioner kroner.

Styret har foreslått et utbytte på kroner 1,20 per aksje.

Feil i regnskapet
I forbindelse med resultatfremleggelsen presiserer også selskapet at det i andre og tredje kvartal ble rapporter inn for mye omsetning i Subsea Fabrication.

- Til sammen ble det rapportert 69 millioner for mye omsetning i disse kvartalene. Rutinene for regnskapsmessig føring av slike interne transaksjoner er siden gjennomgått og korrigert, skriver selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere