NA24.no

Resultatskrell for Amex

kredittkort kredittgjeld gjeld lån kortlån kreditt credit card
kredittkort kredittgjeld gjeld lån kortlån kreditt credit card Foto: Shutterstock.
Sist oppdatert:
Nettoresultatet til kredittkortselskapet falt med 24 prosent, men slo likevel markedets forventning.

Etter børsene stengte på Wall Street mandag la kredittkortselskapet American Express frem sitt resultat for tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet fikk et nettoresultat på 815 millioner dollar, eller et resultat per aksje på 70 cent. Sammenlignet med samme periode i fjor falt nettoresultatet med om lag 24 prosent, da selskapet satt igjen med 1,07 milliarder dollar på bunnlinjen. Den gang tilsvarte det et resultat på 90 cent per aksje.

14 analytikere forespurt av Thomson Financials hadde på forhånd gjennomsnittlig ventet et resultat på 59 cent per aksje.

American Express har mistet mer en halvparten av sin markedsverdi dette året midt iblant økende bevis for at stigende arbeidsledighet i USA tvinger konsumentene til å redusere forbruket.

- Vi forflytter oss fremover med restruktureringsplaner som vil frigi ressurser ved å redusere driftskostnader og bemanningsnivået, sa konsernsjef Kenneth Chenault i en erklæring, ifølge Bloomberg News.

American Express-aksjen steg nær åtte prosent i etterhandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere