NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Oslo Børs
Oslo Børs Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Resultatskrell på børsen

Sist oppdatert:
Gjødselkonsernet Yara får juling etter svake kvartalstall.

Ferske kvartalstall dominerer utviklingen på Oslo Børs tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider faller hovedindeksen 0,76 prosent til 229,11 poeng.

Det er i særdeleshet en kraftig nedgang i kursen på Yara som bidrar til å trekke ned børsen. Gjødselkonsernet fikk et milliardunderskudd for fjerde kvartal 2008, og selv om mange hadde ventet et tøft kvartal for gjødselselskapet, klarte selskapet likevel å overraske på nedsiden.

Verre enn ventet
Underskuddet etter skatt endte på 2,1 milliarder kroner. Dette er over fire milliarder kroner verre enn samme kvartal året før, og også over en milliard verre enn analytikerne hadde ventet i forkant av resultatfremleggelsen. Driftsresultatet endte på 408 millioner kroner mot 1,5 milliarder samme kvartal året før. På forhånd hadde analytikerne ventet et driftsresultat på nær 1,4 milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Analytikerestimater SME Direkt hentet inn på vegne av TDN Finans viste at analytikerne i gjennomsnitt forventet et underskudd på 857 millioner kroner. Den mest negative analytikeren hadde lagt seg på et underskudd på 2,5 milliarder kroner, og Yara kommer dermed inn på den lave delen av skalaen.

Yara-aksjen får juling, og faller 4,75 prosent til 155,25 kroner.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer med Yara fremover?

StatoilHydro får seg også en liten nedtur i åpningen etter sin fjerdekvartalsrapport. Selskapet leverer bedre tall enn ventet på topp og bunnlinje, men lavere enn ventet på drift.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Oljekjempen fikk et driftsresultat i fjerde kvartal 2008 på 37,8 milliarder kroner, sammenlignet med 30,8 milliarder kroner i fjerde kvartal 2007. Ifølge gjennomsnittet av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans, ventet ananalytikerne et driftsresultat på 38,7 milliarder kroner.

Det justerte driftsresultatet havnet de tre siste månedene av 2008 på 43,7 milliarder kroner mot 45,1 milliarder i fjerde kvartal 2007.

Aksjen stiger 0,33 prosent til 120,70 kroner.

DISKUTÈR HER:Hva tror du blir veien videre for oljekjempen?

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere