NA24.no

Foto: Sara Marie Vollset (Nettavisen)

Resultatskrell på børsen

Sist oppdatert:
Skuffende resultater preger handelen.

Oppturen har blitt styrket på Oslo Børs, etter en moderat nedgang rett etter at handelen åpnet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Like etter klokken 13 stiger hovedindeksen 1,20 prosent til 268,74 poeng.

Det er også oppgang i Europa etter at blant annet BMW har lagt frem bedre resultater enn markedet fryktet. Bilbransjen er hardt rammet av resesjonen og bilsalget har stupt fra toppnivåene. BMW har allerede kuttet kostnader og produksjonen for å tilpasse seg den nye informasjonen.

Les mer: Sakte fart for BMW

I Frankfurt blir DAX-indeksen sendt opp 0,25 prosent, og følges av FTSE 100 i London som stiger 0,30 prosent. I Paris blir CAC 40-indeksen sendt opp 0,75 prosent. I resten av Norden er det også god utvikling. Best går det i København der børsen blir løftet 1,5 prosent, mens Stockholm og Helsingfors klatrer 0,50 og 1,4 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I oljemarkedet er det knyttet en del spenning til både den ukentlige oljelagerrapporten og torsdagens resultater etter stresstestingene av de amerikanske bankene. På råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i juni handlet til like over 54 dollar per fat. Det er på linje med da Oslo Børs stengte i går.

StatoilHydro varsler om et valutatap på 1,5 milliarder kroner i første kvartal når regnskapet skal presenteres førstkommende mandag. Aksjekursen blir sendt ned 0,46 prosent til 130,50 kroner.

Norges største bank soper inn penger i de dårlige tidene. DnB Nor fikk et resultat før skatt på 4,5 milliarder kroner i første kvartal, og opplever kraftig vekst i andre inntekter. Marginvekst og økt volum ga også en stigning i renteinntektene.

Les mer: Bjerke klemmer til

Storebrand faller 4,62 prosent til 24,80 kroner etter at de har lagt frem et elendig resultat etter første kvartal. Det er oppkjøpet av det svenske livselskapet SPP som har bidratt til å sende resultatet kraftig i minus. Underskuddet før skatt på 828 millioner kroner kommer i stor grad fra denne virksomheten.

Les mer: Svensk katastrofe for Storebrand

Orkla har heller ikke klart å overbevise markedet. De leverte klart under forventningene og blir sendt ned 1,10 prosent til 49,65 kroner. Store tap for aluminiumsvirksomheten og svakere utvikling innen investeringsvirksomheten ga det store fallet i resultatet. Før skatt ble resultatet forverret med over én milliard kroner.

Les mer: Hagens hjertebarn halter

Flere av selskapene på Oslo Børs skuffer også. Oljeserviceselskapet Sevan Marine faller 3,48 prosent til 6,10 kroner etter at de la frem et stort underskudd i første kvartal. Videre så opprettholder selskapet finansieringsprognosen de har gitt tidligere.

Les mer: Sevan opprettholder kapitalbehov

Kverneland blir sendt ned 9,28 prosent til 4,40 kroner. I første kvartal hadde produsenten av landbruksutstyr et negativt driftsresultat og opplever også fallende inntekter. Valutagevinster og salgsgevinster redder likevel bunnlinjen fra underskudd.

Les mer: Trøbbel for Kverneland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere