Gå til sidens hovedinnhold

Resultatsmell for Eltek

Selskapet leverer dårlige tall og en emisjon er nå under vurdering.

Eltek leverte før børsåpning onsdag sine tall for tredjekvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Eltek fikk et negativt resultat før skatt på 8 millioner kroner. Videre oppnådde selskapet et driftsresultat på 85 millioner kroner fra driftsinntekter på 1.407 millioner kroner.

Analytikere ventet på forhånd at selskapet ville få et positivt resultat før skatt på 50 millioner kroner med et driftsresultat på 50 millioner kroner. Driftsinntektene var ventet å komme inn på 1.438 millioner kroner.

Rente- og valutasmell
Smellen for Eltek kommer på finanspostene. Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de får høye finanskostnader på bakgrunn av økt gjeld, høyere rentekostnader samt valutaeffekter.

Netto finanskostnader kom inn på 92 millioner kroner i tredje kvartal. Selskapet fikk her en valutasmell på 63 millioner kroner, og netto rentekostnader økte til 23 millioner kroner.

Åpner for emisjon
Den dårlige likviditetssituasjonen i selskapet blir en prioritet for selskapet. Eltek vurderer flere tiltak for å forbedre likviditetssituasjonen; dette kan være økte kredittlinjer og brulån, samt salg av ikke kjernevirksomhet. I tillegg åpner selskapet for å hente inn kapital gjennom en emisjon.

Eltek er en global, ledende leverandør av strømforsynings- og kommunikasjonssystemer for faste og trådløse telenett. Eltek leverer også strømforsyningssystemer for industrielle applikasjoner.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken