NA24.no

Resultatsmell for seismikkgigant

Geo Pacific, Fugro-Geoteam, seismikkskip, seismikk, terror
Geo Pacific, Fugro-Geoteam, seismikkskip, seismikk, terror
Sist oppdatert:
Seismikkjempen WesternGeco rapporterer markert fall i inntekter og driftsresultat.

Oljeservicekonsernet Schlumgergers seismikkselskap Western Geco gikk på en smell i første kvartal som følge av et kraftig fall i salget av multiklient data.

NA24 - din næringslivsavis

Multiklient data er seismikk som skytes for egen regning for salg til alle oljeselskaper som er interessert, mens kontraktsseismikk skytes på direkte oppdrag for et enkelt selskap eller partnerskap.

Markert resultatfall
Western Gecos driftsinntekter falt med hele 15 prosent fra det rekordsterke fjerde kvartal til 676 millioner dollar i årets første kvartal. Inntektene var også ned 4 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Driftsresulattet falt enda mer som følge av økende kostnader til blant annet wideazimut-data, opplyser Schlumberger i sin kvartalsrapport. WesternGecos driftsresultat endte i første kvartal på 196 millioner dollar som er ned 28 prosent sammenlignet med fjerde kvartal og 26 prosent sammenlignet med de tre første månedene i fjor.

- For WesternGeco, falt resultatene sekvensielt, i det multiklientinntektene falt bratt fra rekordnivåene for fjerde kvartal 2007. Lisensalget for Mexicogolfen sent i første kvartal koblet med økte kostnader til wide-azimut datasett er raskt i ferd med å bli normen for nye multiklientkjøp, sier konsernsjef Andrew Gould i Schlumberger i en kommentar.

Han forventer et ujevnt mønster for multiklientaktiviteten utover året. WesternGEco kniver med CGG Veritas om å vøre det største marine seismikkselskapet i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere