*Nettavisen* Økonomi.

Resultattest på Wall Street

Foto: Scanpix

Grunnlaget for den siste månedens aksjerally testes denne uke, en rekke viktige resultater offentliggjøres.

Den amerikanske resultatsesongen for første kvartalstallene skyter ytterligere fart denne uken. Dermed kan dette bli en viktig uke i forhold til om de siste ukenes kraftig kursoppgang på Wall Street kan forsvares.

NA24 - din næringslivsavis

Siden det amerikanske aksjemarkedet bunnet på de laveste nivåene på 12 år, har børsene i USA steget 24 prosent målt ved Dow Jones Industrial Average.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kvartalsrapportering er allerede i gang men skyter ytterligere fart denne uken. Blant de viktigste selskapene som vil legge frem tall denne uken er Coca Cola, Microsoft, Bank of America, IBM, Merck og Boeing. Spesielt Bank of America vil bli fulgt nøye etter at både CitiGroup, JP Morgan Chase, Goldman Sachs og Wells Fargo har overrasket med bedre tall enn ventet tross krisen i banksektoren.

Så langt har 52 av de 500 selskapene som inngår i den brede børsindeksen S&Å 500 avlagt tall, og overraskelsene har hittil vært på den positive siden. Av de rapproterende selskapene har 32 levert resultater som lå over markedets forventninger, mens 17 har skuffet i følge statstikk fra Thomson Reuters.

I tillegg til resultatfremleggelsene, så kommer det i slutten av uken også statistikk for salget av nye og eksisterende boliger i USA, samt tall fra industrien på produksjonen av varige goder.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.