NA24.no

Resultatvarsel fra Acta

Festbrems for finanskonsernet etter ferie.

Acta klarer ikke innfri egne forventninger etter at inntektene ble mindre enn hva selskapet hadde ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Bruttotegningen endte i tredje kvartal på 3,1 milliarder kroner og Acta forventer et driftsresultat på 122 millioner kroner i samme periode. Samtidig som melder om et resultatvarsle for forrige kvartal har de tro på de langsiktige målene. Blant annet regner de med at driftsresultatet for hele 2007 vil ligge på 1 milliard kroner. Dermed er målet om et driftsresultat i perioden 2005-2007 på 2,7 milliarder kroner inntakt.

Selskapet håper også at utbyttet for 2007 blir på minst like bra som i 2006.

- Tredjekvartal er et kort kvartal på grunn av kunders og rådgiveres ferier i juli og delvis i august. Etterspørselen etter Actas investerings- og spareprodukter er imidlertid fremdeles sterk. Resultatet for tredje kvartal blir også påvirket av tidspunktene Actas eiendomsselskaper henter midler gjennom emisjoner, og at produktene infrastruktur, shipping og private equity ikke hadde emisjoner i dette kvartalet, skriver Acta i en børsmelding.

Rundt 1 milliard kroner i tegning ikke er inkludert i brutto tegningstallet på 3,1 milliarder kroner og heller ikke er inntektsført i tredje kvartal.

65 nye ansatte er ansatt i Acta og integreringen av nye rådgivere har kostet tid og ressurser, men integrasjonen går som forventet.

Usikkerheten har bidratt til at Acta fikk et svakere kvartal enn forutsett. Reprisingen av risiko slo også uheldig ut og medførte at antallet transaksjoner ble redusert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere