Gå til sidens hovedinnhold

Resultatvarsel fra Bluewater

Bluewater Insurance varsler om svake tall og endrer strategien.

«Den svake markedsutviklingen innen internasjonal kaskoforsikring har tiltatt i fjerde kvartal i 2007», skriver Bluewater i en børsmelding etter børsslutt fredag.

Bluewaters resultat for kvartalet blir foreløpig estimert til minus 90 millioner kroner, hvorav 45 millioner kroner er ekstraordinære avsetninger knyttet til uavløpt risiko for 2007-årgangen, ifølge meldingen.

Selskapet vil nå satse mindre til havs og mer til lands for å dempe risikoen og legge grunnlag for lønnsom drift. Selskapet mener det er mulig nå lønnsomhet i løpet av 2008, ifølge meldingen.

- Markedet for internasjonal sjøforsikring har de senere årene vært preget av en kraftig økning i erstatningskostnadene, mens premiene bare har vist en svakt stigende tendens. Vi ser kun få tegn til at denne utviklingen vil snu i inneværende år. Selv om Bluewater relativt sett har gjort det bedre enn markedet velger vi å vekte ned innen kaskoforsikring, redusere volumet og å øke prisene på den gjenværende portefølje, sier adm. direktør Bjørn Hildan i Bluewater Insurance i en kommentar.

- Til tross for et meget svakt 2007 har Bluewater fortsatt en tilfredsstillende finansiell stilling ved inngangen til 2008. Vi vil likevel vurdere å styrke kapitalen for å understøtte potensialet som ligger i våre to forretningsområder, sier han videre.

Bokført verdi per aksje etter avsetningene er estimert til rundt 25 kroner. De endelige tallene for fjerde kvartal 2007 vil bli presentert 1. februar.

Selskapets tall for tredje kvartal var meget svake, og det ble allerede da gjort klart at man vurderte endringer i strategien. Dette reflekteres i aksjekursen, som er halvert siden sist sommer. Bluewater-aksjen sluttet fredag på 22,50 kroner på Oslo Børs.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot