*Nettavisen* Økonomi.

Resultatvarsel fra lakseoppdretter

Bergen 20100928. Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)

Lerøy Seafood varsler svakere kvartalsresultat enn markedet venter.

15.10.15 08:49

Lakseoppdretteren Lerøy Seafood varsler at resultatene for tredje kvartal blir svakere enn forventet, grunnet høyere kostnader og lavere oppnådd pris.

Ved forrige korsvei meldte lakseoppdretteren om høyere uttakskostnader enn normalt i kommende kvartal.

- Uttakskostnadene gjennom tredje kvartal ble imidlertid høyere enn ventet grunnet forsert uttak av fisk i Lerøy Midt gjennom sensommeren/høst. Videre ble det i slutten av august som kjent innført ytterligere restriksjoner på salg til viktige markeder, noe som har medført lavere prisoppnåelse, særlig for ørret, skriver lakseoppdretteren i en melding onsdag ettermiddag.

- Summen av de nevnte forhold/hendelser har medført at konsernets resultat i tredje kvartal, etter vår vurdering i dag, er svakere enn markedets forventninger, fortsetter Lerøy.

For tredje kvartal blir driftsresultatet før såkalt biomassejustering på rundt 250 millioner kroner, mens slaktevolumet er på rundt 41.000 tonn sløyd vekt.

Lerøy viser til at det fra slutten av august ble innført ytterligere restriksjoner på import av laks og ørret til landene rundt Russland.

I tillegg har det på flere lokaliteter vært et eskalerende lusepress i Lerøy Midt, noe som har medført behov for forsert uttak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.