NA24.no

Resultatvarsel fra oppdrettsselskap

Polarcirkel cages and Akvasmart wireless sensor and video transmitter
Polarcirkel cages and Akvasmart wireless sensor and video transmitter (Akva Group)
Nå må selskapet sparke ansatte og kutte kostnader etter Chile-smell.

Oppdrettsselskapet AKVA Group melder onsdag at forholdene i Chile nå er så vanskelige at det kommer til å senke resultatet for fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

I meldingen skriver selskapet at man har blitt nødt til å slakte ned store mengder fisk, og at dette har redusert salgsinntektene. I tillegg har den globale krisen vært med på å senke ordrenivået, slik at driftsinntektene faller i fjerde kvartal.

- Driftsresultatet før skatter, nedskrivninger og avskrivninger er nå ventet å bli rundt null, skriver selskapet i dagens melding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Som en konsekvens av dette kommer selskapet, med umiddelbar effekt, til å innføre kostnadstiltak. Dette innebærer blant annet at antall ansatte i Norge reduseres og at driftskostnadene reduseres ellers i organisasjonen. Sammen med tiltakene som er blitt implementert i fjerde kvartal er det ventet at disse tiltakene vil gi en effekt på 26 millioner kroner sammenlignet med 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere