NA24.no

Resultatvarsel fra Simtronics

Emisjon i forbindelse med fusjon nedstemt.

Styret i Simtronics led et nederlag i forbindelse med oppkjøpet av Technor. Nå varsler selskapet at resultatet er påvirket av oppkjøpsforsøket.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Aksjonærene i Simtronics ble ikke enige om en foreslått kapitalutvidelse i forbindelse oppkjøpet av Technor. Det var foreslått en rettet tingsinnskuddemisjon mot Technor, men forslaget fikk ikke tilstrekkelige to tredelers flertall. Rundt 63,9 prosent av de fremmøtte stemmene stemte for styrets forslag.

Dermed ble ikke en foreslått tegningsemisjon heller godkjent av generalforsamlingen.

Etter nederlaget i forbindelse med oppkjøpet av Technor, så valgte styret å trekke forslaget om å utvide styret med én person.

Den nye storaksjonæren UTC har gitt uttrykk for skepsis til fusjonen, og fikk med seg flere av aksjonærene i dette synet. UTC har også varslet at de vil fremsette et frivillig tilbud på alle aksjene i Simtronics.

Til tross for nederlaget, jobber styret nå videre med og utforske alle muligheter for å sikre en fortsatt positiv utvikling for Simtronics.

Simtronics varlser at oppkjøpsprosessen har krevd store ressurser og kostnader de seneste månedene.

Kostnadene vil bli synlige i regnskapet for første kvartal, og teknologiselskapet varsler at salget i første kvartal blir lavere enn tidligere forventet. Bruttomarginen er forventet å holde seg stabil.

Resultatet etter første kvartal vil bli lagt frem 22. mai.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere