*Nettavisen* Økonomi.

Resultatvarsel fra solgigant

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Tyske Q-Cells har gått på en resultatsmell i andre kvartal og ser tøffe forhold ut året.

Det store tyske solcellekonsernet Q-Cells, som tidligere var storaksjonær i norsk Renewable Energy Corp ASA (REC), er tirsdag morgen ute med et resultatvarsel for andre kvartal. Det tyske konsernet er ute med foreløpige tall for andre kvartal som viser at kvartalet lbe langt svakere enn hva både markedet og selskapet hadde ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Langt under konsensus
Q-Cells ser nå en omsetning i andre kvartal på kun 142 millioner euro, som er under halvparten av hva analytikerne hadde sett for seg. Ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet analytikerne 331 millioner euro i snitt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er også klart svakere enn første kvartal, hvor driftsinntektene endte på 225 millioner euro.

Q-Cells forventer også å legge frem et underskudd på driften på 62 millioner euro for andre kvartal, mot pluss 15 millioner euro i første kvartal. Analytikerne har ventet et plussresultat på 19 cent per aksje for andre kvartal.

Oppturen uteble
Q-Cells skriver i resultatvarslet at den forventede oppturen i salget i andre kvartal i hovedsak ikke har materialisert seg for konsernet. Fallende salgsvolumer og utsettelser av store prosjekter til tredje kvartal og fortsatt fall i solcelleprisen har derimot preget kvartalet for Q-Cells.

Selskapets marginer har også vært presset av at de på grunn av eksisterende avtaler med underleverandører ikke har fått fullt ut justert waferprisene på mellomlang sikt i forhold til de lave prisene på solceller.

Blir tøft videre
Q-Cells forventer nå en bedring i markedet i andre halvår sesongmessig, men forventer samtidig at markedsforholdene vil fortsette å være tøffe.

Selskapet forventer også at prosjektmarkedet i stor grad vil være avhengig av den videre utviklingen i finansmarkedene. Q-Cells sier på bakgrunn av dette at det ikke vil være mulig å oppnå omsetnings- og produksjonsnivåene som var estimert for inneværende år. Selskapet vil heller ikke forsøke å gi noen prognoser for resten av året.

Selskapet sier de nå vil fremskynde allerede vedtatte kostnadskutt og gjennomføre ytterligere tilspasninger av produksjonskapasiteten og investeringene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag